Nagyon kell az informatika mechatronikai szakra?
Megnéztem a BME-s tantervet, az első 4 félévben van informatika (Informatika I, Programtervezés I, Programtervezés II, Informatika II). Szinte biztos, hogy egy bizonyos szintig fogtok majd programozni (minimum C nyelven). Én programtervező informatikára járok és mi a Hello Worldel kezdtük. Ebből kiindulva, szerintem az alapoktól fogjátok kezdeni.
De én a helyedben azért elkezdeném otthon a programozást. Legalább egy alap szinten, hogy mire jó egy ciklus, meg persze a primitív változók stb.
Az elejétől kezdenek mindent, hogy annak is legyen esélye aki soha nem tanult programozást...viszont nem középiskolás tempóban.
Én az idén végzek ezen a szakon. A legfontosabb nyelv a c, mert az a "leggépközelibb" nyelv, de más nyelvekkel is fogsz találkozni. Két max három félév volt ahol nem jelent meg egy tantárgyban sem a programozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!