Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megőrülök valaki segítsen...

Megőrülök valaki segítsen légyszi! Miért nem tudok tanulni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szombat este van itt ülök másfél órája az íróasztalom előtt és elvileg történelmet "tanulok". Eddig konkrétan semmi sem ment a fejembe, pedig kedden TZ-t írunk és muszáj lenne 5-ösre írnom, de képtelen vagyok megtanulni. Mostanra már azt a kis részt is elfelejtettem amit nemrég már sikerült megtanulnom. Valakinek valami ötlet mit csináljak, bevált módszer? Csak normális válaszokat mert már tényleg végső elkeseredésemben írrom ezt ki ide, ráadásul túl vagyok emiatt ma már 1-2 dührohamon... :(

Köszi!

2013. márc. 16. 18:12
1 2
 11/12 anonim válasza:
95%

Tudom, régi kérdés. De az az érzésem, hogy túl sokat várnak tőled! Az mindent elárul, hogy számodra összedől a világ, ha nem 5-ös lesz! Hát figyelj, én fizikusnak tanulok, és utáltam a történelmet. Mindig alig értem el a 4-est. Nem azért, mert olyan gyökér lennék a törihez, hanem mert egy rakás sz*rnak tartottam. Ezért tanulok fizikát. Az legalább egy tiszta tudomány, és nem tömik hülyeségekkel a fejem, amit ha meg is írok 5-ösre, egy hét múlva nem emlékszem semmire, csak arra, hogy az emberek nagyon nagy hülyeségekre képesek (háborúk, zsarnokok, durva hagyományok...stb.), és hogy néha kell jöjjön egy értelmes ember, aki az asztalra csap. Ennyi, de erre magamtól is rájöttem. Most néztem meg az Apám nevében c. filmet, amiben ott a sok jogász, de attól még nem lesz valaki erkölcsösebb, hogy bevágott 5 ezer oldalnyi történelmet. Egy normális értékrendet kéne tanítani a gyerekeknek, arra kéne felhasználni a történelemoktatást, és nem arra, hogy bemagolják a sok marhaságot. Na, bocs, csak felidegesedtem, mert én sem bírok tanulni.

Én azért nem bírok, mert teljesítménykényszerem van, mint neked. De igyekszem legyőzni ezt a belső érzést, hogy nem vagyok rá képes, mert igenis képes vagyok rá, csak meg kell értenem önmagam és türelmesnek lennem.

Üdv.

23/N

2014. jún. 5. 11:56
 12/12 anonim válasza:
11-es! Tudom régi a kérdés, de mostmeg én vagyok ugyanolyan helyzetbe, mint te! Mindig mindenből a maximumot akarom kihozni, az 5-öst, csakhogy erre egyre kevesebb kapacitásom van ahogy múlik az idő! És végül sose lesz olyan jó eredmény, amit én akarok! Ennek ellenére a teljes szabadidőm veszik el ennek köszönhetően, mert keményen dolgozok a jegyemért. Én is a fizikát, és a matekot szeretem leginkább, meg kéne fontolnom azon az úton haladni, amibe jó vagyok. Az a baj, hogy azokra a tantárgyakra, amiket szeretek és jó vagyok benne, nincs időm, mert a többit is kell tanulni, ami nagyon nehezen megy bele a fejembe. Most földrajzot kéne tanulnom és egyszerűen nem megy!
2022. febr. 28. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!