Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kibírhatatlan a szobatársam?

Kibírhatatlan a szobatársam?

Figyelt kérdés

Középiskolás kollégiumban vagyok az év eleje óta. Ez így mind szép és jó, de sajnos elég fura szobatásakat kaptam. Négyen vagyunk egy szobában, és az elején tök jól kijött mindenki mindenkivel. Aztán persze jöttek a problémák. Az egyik szobatársnőm nagyon "különleges". 22 éves, de nem ért meg semmit. Reggel 6-kor felkel és max hangerőn zenét hallgat (pedig csak délre kellene iskolába mennie), nagyon hangosan készülődik, nem mosogat el maga után...stb. Hiába szólunk neki, nem veszi figyelembe. Mi meg nem tudunk aludni tőle. Különleges családi helyzete miatt nem fogják kivágni a kollégiumból. Meg persze mi sem akarjuk annyira cseszegetni, mert tudjuk, hogy rossz élete volt eddig. Viszont ez sem állapot, hogy mi meg nem tudunk pihenni miatta. Nekem például egész délután magyarázza, hogy éppen mi történt vele aznap, illetve, hogy ez rossz meg az rossz. Meg kéri, hogy kérdezzem ki tőle az anyagot, amit megtanult. De nekem erre nincs türelmem. Alapjáraton nem vagyok az a beszédes fajta, szóval eléggé kiborít, hogy nap, mint nap órákon keresztül őt kell hallgatnom. Ráadásul egyre agresszívabb. Csapkod, dobálózik, fenyegetőzik. Valamelyik nap mesélte, hogy nekiment egy osztálytársának valamiért. A másik szobatársam is ilyen, nagyon sokat beszél, vele viszont jobban kijövök, mert ő legalább takarít maga után.

Mit lehetne tenni? Nagyon feszült vagyok és utálok visszamenni a koliba miattuk. Nem bírok koncentrálni a feladataimra, amikor ott vannak ők is.

#kibírhatatlan szobatárs
2013. márc. 9. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy egy kollégiumban, ha már az ember össze van zárva x számú szobatárssal, akkor az a minimum, hogy odafigyelünk egymásra. Az nem állapot, hogy valaki nem hagyja pihenni a másikat, hisz mindenkinek megvan a maga baja és mindenkinek jár a pihenés. Az meg, hogy beszélgettek még rendben lenne, de az hogy az egész életét hallgatod újra és újra szintén azt mutatja, hogy csak saját maga érdekli. Kikérdezni a leckét, akkor elmegy ha szeretne biztosabb lenni magában, de nem vagy az anyja. Én a helyedben egyszer állnék a sarkamra és mondanám el, hogy ez így nem megy tovább, vagy ha már ez se használ szólnék egy felügyelőnek/nevelőnek (nem tudom pontosan hogy nevezik őket). Nem lehet a végtelenségig szobát sem cserélni, mert akkor csak folyamatosan menekülnél a problémák elől. Tehát állj a sarkadra és onnantól kezdve ne hagyd magad, mert nem lehet mindig mindenhez alkalmazkodni, neked is vannak igényeid.
2013. márc. 9. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!