Milyen eredménnyel vesznek fel valakit jogásznak?
Keress egy konkrét iskolát ahol szeretnél jogot hallgatni és a felvi.hu-n meg tudod nézni a követelményeket és a múlt évi ponthatárokat.
Pl. ELTE-ÁJK
jogásznak már csak fizetősre vesznek fel ha jól tudom, tehát gondolom kisebb a verseny, mint, mikor volt állami is... De elég két tantárgyból az emelt, úgyis csak annyit vesznek figyelembe, viszont azért megkapod a maximális 100 pluszpontot, tehát a nyelvvizsga pontja már nem pont...
Ha még mindig úgy van, mint tavaly... bár ki tudja
1 db emelt érettségi kell, magyar VAGY egy nyelv (a felvin fent van, hogy milyen nyelvek számítanak) VAGY töri. Nem kell mind a háromból, sem kettőből. A kérdés, hogy államira, vagy fizetősre akarsz menni, fizetősre könnyű bekerülni nagyon, nézd meg tavaly milyen alacsony volt a ponthatár! :) Államira nehéz, oda 450 pont körül fog kelleni szerintem, bár én fizetősre adtam be csak, államira nem.
(Az egyik okos válaszolónak pedig:
Azzal, hogy hiénának hívsz ambiciózus, jólétet megcélzó embereket, attól neked nem lesz jobb, ha szar a munkád, válassz mást! :D)
Kontra a másik okos válaszolónak:
Nincs nekem szar munkám, de ha az lenne ugyanaz lenne a véleményem. Természetesen aki sok pénzt akar keresni ilyen pályán nagyon ambiciózusan kell előre törtetni, szopni-nyalni, én ezt elismerem. Gondolom te vagy apád illetve édesanyád, esetleg valamilyen hozzátartozód jogász, ezért véded a véred. Vannak ilyen rátermett hiénák. Nem az a lényeg, hogy szar a munka, hanem hogy mennyit keresel vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!