Rosszabb tanulmányi eredménnyel, de kiváló nagyon jó érettségivel lehet valamit kezdeni?
Mindig is jó tanuló voltam, csak utáltam. Így a dolgozatokra sem nagyon készültem, így voltam 2-3-as sok tantárgyból.
De tavaly végre megjött az eszem, és rájöttem, hogy egyetemre akarok menni.
Szóval a kérdés az, hogy ha megcsinálom nagyon jóra az érettségit, de a tanulmányi eredményem nem volt a legjobb, az elmúlt sok évben, akkor még van ugyan annyi esélyem?
Úgy értem, hogy 4-es 5-ös érettségivel, matekból, irodalomból, történelemből, angolból és informatikából.
Papíron lehet, szal hiába szar a négy éves eredményed, ha az érettségid jó, akkor bekerülsz.
Az más tészta, h az ilyen fellángolások két.hétig tartanak.
Természetesen van esélyed, hiszen az érettségit duplázhatod is ha az a kedvezőbb.
És az sem igaz, hogy a fellángolások 1-1 napig tartanak. Ha kitűzöd a célod magad elé, és tartod is hozzá magad gond nélkül fog menni.
Nekem is volt szaktársam, akit majdnem háromszázötvenvalamennyi ponttal vettek fel, aztán 1 év után úgy rúgták ki, hogy öröm volt nézni. Mert oda-vissza volt magától, hogy ő milyen okos, neki az egyetemen se kell tanulnia már. Hát nem...
Engem felvettek 295 ponttal, igaz nem súroltam a határt (akkori rendszerben 168? talán) de azért neccesnek éreztem. Összeszedtem magam, és a 7 félévből 5 félévben ösztöndíjat is kaptam. A diplomamunkám 5-ös lett a védés szintén, összességében a diploma 4-es.
Tehát ha akar valamit az ember nagyon, akkor eléri a céljait.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Pont 11-es vagyok, és most kezdek el nagyon hajtani. Infóból most teszek majd előrehozott emelt szintű vizsgát, utána 12-ben matek emelt szintűt, angol emelt szintűt, töri-irodalom középszintűt. Ami nagyon nehéz lesz, de én a computer-el fogok foglalkozni.
Nekem az a legfontosabb.
Tehát szoftverfejlesztő leszek, utána ha befejeztem még a biztonság technika is érdekel, és a rendszergazdaság is.
Szóval most és 12-ben nagyon jól fogok tanulni. Ez nem csak egy hirtelen fellángolás, ezt már tavaj év vége felé jött fel nekem, hogy én mit is akarok kezdeni az életemmel.
Köszönöm a válaszokat. :)
Azért a helyesírásra is nézz rá - a tavaly szót j-vel írni egy rakat mínusz pont nyelvtanból :D
A kitűzött célhoz meg sok sikert - de erre mindenre nem lesz időd úgy igazán :) Már persze, ha jól akarod művelni. Maga a szoftverfejlesztés egy fél élet, ha beleveted magad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!