Az angol tanárom rám van szállva, mi tegyek?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy szeptembertől új angoltanárt kaptunk. Az elején nagyon kedves, türelmes, és megértő volt, talán túlságosan is tele volt az efféle pozitív tanári tulajdonságokkal. A csoportban majdnem velem van a legkevesebb baj, csak két stréber csaj előz meg. Az év elejétől kezdve kivételezgetett velem és nekem úgy tűnt hogy bír engem. Az egész osztályomat szerette és mentalitásban inkább hasonlított egy diákra, mint egy tanárra, tehát hasonlóan gondolkodott mint mi, szeretett ellógni, megértette hogy amikor fáradtak voltunk nem szeretünk tanulni stb. Szép volt, jó volt minden az első két hónapba, novemberbe már kezdett flegmázni, de még mindig keveset változott. Aztán decemberben mint ha kicserélték volna, nem adott olyan engedményeket amilyeneket eddig adott, egyre szigorúbb lett, és látszott rajta hogy már nem nagyon szereti az osztályt. Talán rájött hogy nem tiszteljük és visszaélünk a bizalmával, ami igaz is és szerintem így akarja megbosszulni hogy h@lyének néztük. Aztán januárra már be-be szólogatott nekem, viccet csinált belőlem, magyarul személyeskedett velem. A legnagyobb baja az hogy nem figyelek az órán, de úgy elég nehéz is amikor nem szólít fel órán és hozzám se szól, csak 2-3óránként beszól valami sértőt. Eltelt a Január, és a mostani helyzet még rosszabb. Most már nem csak velem ilyen, hanem néha a többiekkel is, és már az osztálytársam is kezdik kibeszélni a tanárunkat. Legutóbb dupla órában kihívott felelni, 20percig voltam kint, és a végén azt mondta hogy köszönjék meg az osztálytársaim nekem hogy eddig voltam kint, mivel ha rendesen megtanultam volna mostanra végeztünk volna és hazamehettünk volna előbb. Természetesen megtartotta teljesen a két órát, és el is érte hogy néhány osztálytársam ellenem forduljon. A felelésemnél nem javított ki egy nyelvtani hibát, amit nagyon sokszor elkövettem, ezt és a többi hibámat fel is írta, és jó hangosan el is mondta a végén. Ezt én azért nem tartom ezt korrektnek, mert amikor a többiek felelnek közben mindig kijavítja őket, és így nekem is lehetett volna körülbelül 3-mas feleletem. A felelés végén megkérdezte az osztályt hogy hányast adjon nekem, utánna engem is. Megadta volna a 2-est, de mondtam hogy erre egyest adnék magamnak, és elég megalázó lett volna tőle elfogadni a kegyelem kettest. Egyébként a felelés végén kérdezte hogy "adjak egy kegyelem kettest?", gondoltam tartsd meg magadnak. A beszólásaira sohasem reagáltam, de mostanában túlzásba viszi és elég megalázó. Kezdek gondolkozni rajta hogy megmondom neki a magamét, és a képébe röhögök, de nem tudom mi lenne a helyes, mert ez így nem helyzet. Eddig diplomatikus voltam és figyeltem hogy ne szóljak neki vissza, de lehet hogy stílust kellene változtatnom vele szembe hát ha az ér valamit. Elég egyértelmű hogy azt szeretné elérni hogy tanuljak, tanulok is, de nem azt ami neki kell, hanem magamtól tanulok és ez eddig sokkal hatásosabb és gyorsabb is volt mint a pedagógia módszere. Nem akarom magamat fényezni, de tavaly tavasszal azt mondta a német tanárnő hogy bajban vagyok, mivel már nem 20% hanem 25%-tól adják meg a kettest(német érettségi előtt voltam), aztán simán megírtam 3-asra úgy hogy nyáron bele sem néztem, és csak az érettségi hónapjában kezdtem el tanulni, de az sem volt túl nagy erőfeszítés. Tehát nekem jobban beválik a saját tanulási módszerem és töredék idő alatt érek el vele nagyobb eredményeket, ezért nem is nagyon akarok túl sok időt belefektetni abba hogy maximálisan készüljek az óráira és nem is akarok megfelelni neki.2013. febr. 10. 22:33
2/5 anonim válasza:
Röviden összefoglalom:
Új tanárom lett, akinek mostanra tűnt fel hogy lusta vagyok (és elég bunkó). De nekem jobb tanulási módszerem van, amivel simán hármas lett a német közép érettségim.
3/5 hunbula válasza:
Ő is ember, négyszemközt ülj le vele beszélni, és nyugodtan és illedelmesen mondd el neki, hogy mi a probléma, magyarázd el úgy ahogy itt is leírtad. Ha érdekli, akkor meg fog hallgatni és valamit mondd rá és talán változtat, ha nem akkor nem tudsz vele mit csinálni, ki kell bírni amíg nem végzel a tantárgyával. Sajnos nem lehetsz mindenkivel jóban, de azért egy esélyt adj neki.
4/5 A kérdező kommentje:
2.: Kösz hogy összefoglaltad, de ezzel így mire megyek?
Mond már el hogy miért vagyok bunkó, mert szerintem helyzethez képest elég illedelmes voltam vele.
3.: Kösz neked is, lehet igazad van, viszont ha nem érek el semmit az "elbeszélgetéssel" akkor lehet még jobban cseszeget...
2013. febr. 11. 20:06
5/5 hunbula válasza:
#3 vagyok.
Igen, lehet, de az is lehet, hogy nem. Ha van lehetőség megoldani egy problémát, akkor azzal próbálkozni kell. Ha azután sem viselkedik fairül veled, akkor meg tudod, hogy milyen ember ő és hányadán állsz vele. Az iskola pedig előbb véget fog érni mint gondolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!