Emelt szintű angol érettségi? 11 éve tanulom az angolt, elég jól megy, a tanárom pedig le akar beszélni az emeltszintű érettségiről, azzal, hogy nagyon nehéz, senki nem bírja megcsinálni.
Fiam általános iskolában még tanulta az angolt. Középiskolában már csak bent ült az órákon, itthon nem tanult semmit, ha muszáéj volt megírta az írásbeli házifeladatot. Emelt szintű angolra jelentkezett, egy frászba voltam, hogy meg ne bukjon. A nyelvtana még mindig ált iskolás szinten volt, a presetn perfect már gondokat okozott. Ehhez képest az írásbelin 95 %-ot ért el, összességében 79 % volt az írásbeli+ szóbeli eredménye. Miért sikerült neki? Évek óta nyúzza a különféle angol nyelvű játékokat, az angol szórtár mindig ott van a gép mellett. És kb 15 éves korától eredetiben nézi a filmeket, felirat nélkül.
Én könyvből gyötröm az angolt, a nyelvvizsgám még mindig nincs meg, Londonban jártunkban a fiam simán megértette amit beszéltek hozzá (én nem) , én viszont válaszolni tudtam szabatosabban, csak marha lassan.
Úgy hogy szerintem ne hallgass a tanárra, ha Te úgy érzed, hogy menni fog, ugorj neki. Ha nem megy van egy olyan lehetőség. hogy újra vizsgázhatsz középszinten. A feltételek, hogy működik az egész olvashatók az OM honlapján.
A tanárod nagyon tájékozatlan lehet. Mi az hogy senki nem bírja megcsinálni? Mit a 100 %-ot? Tudomásom szerint nem nagyon szoktak az emelt szintű nyelvi érettségin megbukni.
Van egy csomó statisztika arról évekre visszamenőleg, hogy hányan jelentkeztek és milyen eredménnyel végeztek az érettségizők. A gyerekemnek az a 40 pont azt jelentette, hogy első helyre felvették állami finanszírozott keretbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!