Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyikbol erdemes emelt...

Melyikbol erdemes emelt szinten erettsegizni: magyar vagy tortenelem? (bovebben lent)

Figyelt kérdés
Nekem mindkettot ajanlottak, es most kell el dontenem, de tanacstalan vagyok.

2013. febr. 8. 11:20
 1/6 Brutus001 válasza:
Egyértelműen történelem. A magyar sokkal szubjektívebb tárgy, míg az évszámokat és a történelmi konkrétumokat nem lehet többféleképpen értelmezni
2013. febr. 8. 11:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez először is attól függ, hogy mi a felvételi tárgy ott, ahova menni akarsz.

Másrészt az érdeklődési körtől.

Harmadszor pedig -ahogy az első válaszoló is írta- a magyar nagyon szubjektív, ami azt jelenti, hogy erősen a javító tanártól függ, hogy hány pontot ad. Tehát ezt ezért nem ajánlom, ezért inkább történelem.

2013. febr. 8. 11:34
 3/6 Andizsuzsi ***** válasza:

"el dontenem"

Biztos elírás, de ha a magyart választod, vigyázz a helyesírásodra.

Amúgy leginkább attól függ, hova akarsz menni, melyiket fogod az egyetemen továbbra is tanulni. Abból érdemesebb mélyebb ismereteket szerezned.

2013. febr. 8. 12:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is a törit választanám, mert egy kicsit érdekesebb tanulni, mint a magyart. A magyarba a nyelvtan is beletartozik, amihez idióta fogalmakat kell magolni, én azt nem vállalnám be - középsuliban is szenvedtem vele.
2013. febr. 8. 14:37
 5/6 Sidel ***** válasza:

Magyarhoz sok olvasmány is tartozik, ami ha szeretsz olvasni és jó az agyad, akkor nem gond.

Viszont én is a történelmet ajánlanám. Ahhoz is sokat kell tanulni, de mint azt az előttem szólok is mondták, kevésbé szubjektív, mint a magyar.

2013. febr. 10. 09:33
 6/6 Sidel ***** válasza:

Még valami. Igazából szerintem tanár függő is a dolog. Én például azért mentem matek fakultációra, mert tudtam, hogy az akkor rendes matekos tanárom még a középfokúra se készítene fel. (15-30perceket késett egy óráról és 5-10 perccel a vége előtt távozott és a maradék idő alatt se csináltunk semmi normálisat)

Infóból pedig azért, mert például az adatbáziskezelés szóba se került, nekem pedig kellett az ECDL vizsgához. (Amit ha nem vagytok gazdagok, akkor nem érdemes megcsinálni. Inkább szerezd meg érettségivel. 5-ös közép, vagy emelt infón és pár ezer forintért megkapod. Nekem vizsgánként lehetett olyan 5-5ezer, ha jól emlékszem.)

Tehát ha pl. tudsz róla, hogy a történelem fakultációt olyan tanítja, aki nagyon jól magyaráz, akkor érdemes töriből emelten érettségizni. De azért nézd meg, hogy az egyetemhez/főiskolához, ahova menni szeretnél, milyen tantárgyak kellenek.

2013. febr. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!