Egyetemen hogyan számolnak átlagot, ha egy tárgyam nem sikerült?
Figyelt kérdés
Összesen 28 kreditet vettem fel, ebből 25öt szereztem meg. 1 tárgyam nem sikerült, ami 3 kredit, nem épül rá semmi.2013. febr. 5. 15:38
1/7 anonim válasza:
A jegyedet megszorozzak a kredittel (pl.5x3, ha valamid otos es 3 kredites), ezeket osszeadjak, majd a vegen osztjak a huszonnyolcal.
2/7 anonim válasza:
Sztem nem mindenhol ugyanúgy számolják, de ahogy hallottam (meg nálunk is így van) nem azzal osztanak amennyit felvettél, hanem a mintatanterv szerintivel ami általában 30.
Nálunk így van:
ahogy első írta szorozzák majd szummáznak. Tárgy kreditértéke*tárgy érdemjegye, ezt megcsinálják mindre és összeadják, majd elosztják 30-cal és ez az átlag.
Aztán az átlagból csinálnak ösztöndíjátlagot, úgy h Átlag*(teljesített kreditek száma/felvett kreditek száma)
3/7 anonim válasza:
Ja és ha vmiből megbuksz, akkor ott a kreditet nem 1-gyel, hanem 0-val szorzod!
4/7 A kérdező kommentje:
És ha ezt a tárgyat, ami nem sikerült, felveszem következő félévben CV-re, akkor ez is a második félév átlagába fog beleszámítani?
2013. febr. 5. 18:46
5/7 A kérdező kommentje:
Vagy ez külön lesz?
2013. febr. 5. 18:46
6/7 anonim válasza:
Mi az a CV? Önéletrajz? :D
Ahhoz tartozik amelyikben felveszed
7/7 A kérdező kommentje:
CV=csak vizsga. ez az opció akkor van, ha aláírás van, csak nincs teljesítve.
2013. febr. 5. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!