Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi Írásbeli! Szerintete...

Érettségi Írásbeli! Szerintetek melyik a legkönnyebb?

Figyelt kérdés

Szövegalkotásnál van hogy választani kell:

ÉRVELÉS

EGY MŰ ÉRTELMEZÉSE

ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉS

Szerintetek melyik a legkönnyebben elvégezhető ezek közül? Nekem nem nagyon erősségem az irodalom, ezért kérdezem leginkább.

2013. jan. 23. 16:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a műelemzés, de tök mindegy, mert ismeretlen verset fogsz kapni, szóval...
2013. jan. 23. 16:17
 2/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az összehasonlító talán megcsinálható, de sajnos nagyon hülye vagyok az irodalomhoz, így örülök ha a hármas meglesz. Az iskolai fogalmazások mennek mindig négyes-ötösre, de csak mert előtte már megbeszéltük a műveket. Sajnos ha elolvasok egy verset akkor én csak azt látom benne , amit ténylegesen leír, nem tudok nyilvánvalóan valótlan dolgokat belemagyarázni.

/Amúgy szerintem a matek írásbeli a legkönnyebb/

2013. jan. 23. 16:21
 3/17 anonim ***** válasza:
3.
2013. jan. 23. 16:22
 4/17 anonim ***** válasza:
márhogy a 3. -a legkedvesebb:)
2013. jan. 23. 16:22
 5/17 anonim ***** válasza:
Márhogy az összehasonlító elemzés az tényleg jó, az aranyos feladat nagyon!!! <3
2013. jan. 23. 16:23
 6/17 anonim ***** válasza:
érvelő fogalmazás nem nehéz,a saját nézőpontodat írod le azért egyszerűbb.szerinted jó vagy nemjó a mű és miért,ha ismered az író életét akkor vajon miért gondolkozhatott úgy a saját véleményed szerint stb.csak arra kell figyelni,hogy nagy baromságot lehetőleg ne írj bele.
2013. jan. 23. 16:31
 7/17 anonim ***** válasza:
A mű értelmezés.
2013. jan. 23. 16:44
 8/17 anonim ***** válasza:

Sokáig én is azt gondoltam, hogy az érvelés a legkönnyebb. Nekünk hál'istennek jó a magyartanárunk és rendszeresen ad fel házi dolgozatot. Általában érvelést vagy novellaelemzést kell írnunk, mert talán ez megy a legkevésbé, de volt már összehasonlító elemzés is.

Én akkor jöttem rá, hogy igazából egyik sem könnyű. Mert itthon van segítség, tankönyv, internet stb. és nem elhanyagolható, hogy olyan novellát/verset kellett elemezni, amelynek írója ismert. Így aztán kapásból be tudjuk vezetni az íróval/költővel az egészet. Ez mondjuk azért sem mindegy, mert érettségin 3-4 oldalt kell írni. Én most tartok ott, hogy nagy nehezen tudok 3 oldalt írni, de ebbe benne van az, hogy az író munkásságáról írok néhány dolgot (pl. Móricznál bevezetem azzal, hogy a Nyugat első nemzedékének ismert alakja, a novelláiról néhány gondolat stb.). Az érettségin full ismeretlen írótól kapunk egy művet, így ez az opció kilőve. Max. azzal tudjuk kezdeni egy novellánál, hogy mi az, de ennyi.

Én gyakorlom mindhármat és majd akkor, ott, elolvasva a 3 lehetőséget, kiválasztom, hogy melyiket írom.

Szerintem egyébként a mű értelmezés a legkönnyebb.

2013. jan. 23. 18:11
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Az előző butaságokat beszél. Én kemény gimibe jártam, egy esszének órán 3 oldalt kellett írni az 5ösért, de ez nem fogalmazás volt. Sima röpdolgozat. Viszont érettségire nem készültem semmit, de mégis tudtam elemezni a művet, amit kaptam. Ráadásul ballada volt, nem novella, amit szerintem sokkal könnyebb. És egyáltalán nem nehéz. Szinte minden műelemzésben ugyanazokat a szempontokat kell alapul venni, és ami az adott versben azt jellemzi, leírni.
2013. jan. 23. 18:34
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az érvelés. csak rizsázni kell. ha tudod a kötelező olvasmányok tartalmát úgy nagyjából, akkor nem lehet vele gondod. (mert ugye azokból tudsz példákat felhozni).

ui.: nehogy azt hidd, én egy kötelezőt sem olvastam ki (rövidített, film). és azért elég jó lett a magyar érettségim.

2013. jan. 23. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!