Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségire mennyit kéne tanulni?

Érettségire mennyit kéne tanulni?

Figyelt kérdés

Idén érettségizék, és az összes tanár már évek óta azt mondja, hogy készülni kéne az érettségire, sok volt diáktól meg azt hallom, hogy 1-2 héttel érettségi előtt tanultak kicsit, és simán négyeseket írtak.

Nem 5-ös érettségire hajtok, de azért nem is akarok 2-es lenni (bár a legfontosabb, hogy ne bukjak meg), ha 5 tantárgyból csak középfokú érettségit akarok mennyire kéne intenzíven tanulnom?

Írásbeli szerintem már 0 készüléssel is menne, de a szóbelitől kicsi parázok.

2013. jan. 20. 13:30
 1/3 bumbi02 ***** válasza:
53%
Én ezt úgy fogalmaztam meg, hogy igazából 4 évig készültem érettségire, hiszen a középiskola arról szól. Gyakorlatilag érettségi előtt szinte semmit nem készültem, aznap mikor szóbeliznem kellett 47 tételem volt még vissza. Az írásbeli olyan szinten lebutított számonkérés, hogy felesleges rá készülni, szóbelin pedig saját tanárnál vagy, akinél jó esetben 2-3-4 évet eltöltöttél, tudod hogy milyen a stílusa, mit adott le, mit vár el. 90% feletti lett összes érettségim gimnáziumban, úgy hogy írásbelik és szóbelik közt mindent csináltam csak tanulni nem tanultam. Ott volt arra 4 év...
2013. jan. 20. 13:54
 2/3 A kérdező kommentje:

És a 4 év alatt mennyit tanultál?

Mert azért az is fontos. Én pl. matekból, töriből, angolból mindig is jó voltam az évek alatt (nem kitűnő, nem is tanultam, csak ment), viszont kihúznék egy olyan tételt, hogy Ókori Róma meg sem tudnék szólalni, hiába tudtam akkor amikor vettük négyesre vagy talán még ötösre is.

Írásbelit meg néztem már tavalyiakat, tényleg elég egyszerű, az bármikor menne tanulás nélkül.

2013. jan. 20. 15:44
 3/3 bumbi02 ***** válasza:
53%
4 év alatt? Nem sokat. Figyeltem órákon, illetve 11.-től kezdve, mikor lyukas órám volt, akkor nem kocsmázni mentem a többiekkel, hanem elő vettem 9.-es tankönyveket, és olvasgattam őket. Szó szerint csak olvasgattam őket. Bőven elég volt. Ókori rómából például középszinten ha jól emlékszem csak a császárság kialakulásáig kell, tehát alapból a középszintű érettségi törin nagyon szűr. Kiesik majdnem minden harmadik lecke. Ha nem több...
2013. jan. 21. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!