Van egyáltalán értelme a szakdolgozatoknak?
a szakdolgozatod olyan lesz, amilyenre csinálod. ha így állsz hozzá, akkor tényleg biztos trágya is lesz.
mondjuk abban igazad van, hogy tök hülyeség bsc-n meg msc-n is szakdolgozatot írni.
Hát ha ilyet írsz akkor nincs is értelme.Miért kell komplett könyveket átfogalmazni? Neked kell írni,nem másolni kell.
És nem tanul belőle az ember?-én a végzett vizsgálatok és a vizsgálatok értékelése során rengeteg hasznos tapasztalatot,és sok új infót is szereztem.
Azt hogy elolvassák e végig,nem tudom,de én a konzulensemnek, kb fejezetenként le kellett adjam,véleményt írt róla,úgy adta vissza és volt hogy még helyesírási hibát is talált benne, tehát akkor gondolom végigolvasta.
Én vegyészmérnökin írtam meg a szakdolgozatom mindenféle plagizálás és átfogalmazások nélkül, fejből. Természetesen szükségem volt irodalmakra, de azok javarészt kimerültek a számadatokban. Egy gyár tervezését nem lehetséges könyvből kimásolgatni, mindegyik egyedi darab.
Szakfüggő, hogy hol milyen szakdolgozatokat kell leadni. Egy BA-s gazdasági, vagy tanári témájú szakdolgozat valóban nem lehet mindig újdonság, azonban főként a mérnöki területen nagyon sok különböző problémát kell megoldani, amire nincs bevett algoritmus.
Hát ez is igaz.
Mondjuk az én témámat nehéz lenne IQ-ból nyomni, ugyanis nem én alkotom az EU-s politikákat. :)
én matek szakos vagyok és kriptográfiából írom. egyáltalán nem könyvből másolva. a régebbi titkosítási rendszereket sorolom fel és mindegyiket példával illusztrálva megvizsgálom, hogy a mai eszközökkel mennyire biztonságosak. mik az előnyeik, mik a hibáik, hogy lehetne esetleg feljavítani őket. persze a legújabb szuperbonyolúltakkal nem foglalkozom, mert az már nem bsc-s szint.
úgy kell írni egy szakdolgozatot, hogy elolvasol legalább 7-8 könyvet a témáról, összeáll a fejedben egy kép, hogy mit szeretnél leírni, hogy összegeznéd az egészet és akkor megírod. így mindenképp jön új ötlet is, és a munkád garantáltan egyedi lesz, nem egy összemásolt szarkupac. persze ehhez érteni is kellene ahhoz, amiről írsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!