Milyen sulit (kat) kell elvégeznem ahhoz hogy villamosmérnök lehessek?
Most akkor mi szeretnél lenni? Villamosmérnök, vagy fodrász, lakberendező, vagy fordító?
Ha fodrász, akkor ajánlom, hogy szakközépbe menj, ahol ezt a szakmát tanítják, viszont a szakközép az érettségire is felkészít, tehát utána tanulhatsz is tovább akár rögtön egyetemen (műszaki egyetem, villamosmérnöki szak), de már szakmád is lesz. Ha fordítani akarsz, akkor olyan sulit válassz, ahol erős a német nyelvoktatás, aztán érettségi után germanisztika szak. A lakberendezést nem tudom, de én úgy látom, hogy ahhoz nagyon jónak kell lenned, hogy azzal munkát kapj. Mondjuk a fodrászra is ezt mondom, mert nagyon sok a fodrász, telített szakma.
Szerintem te még nem tudod igazán, hogy mi akarsz lenni.
A villamosmérnök és a fodrász együtt az kb olyan, mintha szívsebész és kőműves akarnál lenni egyszerre.
A kérdés az, hogy mennyire nem vagy, "annyira jó tanuló" mivel akkor be lehetne tájolni, hogy kb mit lenne érdemes továbbtanulnod. (Ha pl. kettes vagy fizikából és matekból, akkor el is felejtheted a létező összes mérnöki pályát.)
Írd le, hogy milyen tárgyakból vagy jó, akkor talán tudok segíteni!
németből, hittanból,fizika,biosz,ének,technika,tesi,nyelvtan,infó.
ezekből vagyok jó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!