Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 24-25 évesen van még lehetőség...

24-25 évesen van még lehetőség egy teljesen új szakma megtanulására?

Figyelt kérdés

Főleg valami egyetem érdekelne, de ugye minden normális szak legalább 3 év, tele csomó töltelék tárggyal. Van olyan képzési konstrukció ami célirányosan rávisz valamire, vagy végig kell szenvedni a felesleges tárgyakat is? Ennyi idősen úgy gondolom nincs már lehetőségem "bohóckodni" a sok felesleges dologgal, ha még valamit el szeretnék érni az életben.

Ötlet, javaslat?

2013. jan. 14. 21:45
 1/5 anonim válasza:
piacképes okj tanfolyam
2013. jan. 14. 23:26
 2/5 A kérdező kommentje:

az OKJ-val nem fog kiröhögni egy munkáltató? Mi az amit érdemes megcsinálni "jelen gazdasági helyzetben"?

Nem nézem le a kétkezi munkát, de valami mást szeretnék csinálni. Van értelme újra kezdeni egy totál más szakot egyetemen? Ilyesmire gondolok hogy mondjuk 25 évesen egy vegyész szakra vagy mérnöki karra jelentkezni.

2013. jan. 14. 23:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Van értelme, persze. De olyan nincs hogy csak a fontosabb tárgyakat csinálod meg, végig kell izzadni az összeset. Ja és nem árt, ha eleve legalább egy év csúszást beleszámítasz. De ezen kívül, bármit tanulhatsz amit szeretnél. Ismerősöm 26 évesen kezdte az orvosit, pedig az vagy 10 év.
2013. jan. 15. 06:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Végig kell bohóckodni. Én 28 évesen kezdtem el egy szakot, de nem érzem úgy, hogy ideje felkötnöm magam mert már öreg vagyok. 31 évesen sem lesz késő, hogy elérjek valami eddiginél többet az életben. Nem is értem a dilemmádat. Ja ha lenne olyan képzési forma ahol csak a szakmai tárgyakat tanítják nyilván mindenki azt választaná. Ha van már diplomád, akkor lehet, hogy az általános műveltség megszerzésére szolgáló tárgyakat el tudod fogadtatni egy másik szakon is. De azt gondolom nincs még, ez esetben sem késő elkezdeni. Ne butáskodj. Eddig mivel foglalkoztál?
2013. jan. 15. 09:05
 5/5 A kérdező kommentje:
4 éve nyúzok egy gazdasági szakot, de nagyon úgy érzem, hogy nem tudok benne elhelyezkedni majd és már meg is utáltatták velem. Viszont egyre jobban megtetszik valami olyan aminek kézzel fogható haszna is van. Pl. mint egy vegyész, vagy hasonló.
2013. jan. 15. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!