Leendő jogászok, jelenlegi joghallgatók!?
Én ügyvédjelölt vagyok, 2,5 éve végeztem az ELTE-n, ha lenne kérdésed, szívesen válaszolok.
Nem tudom, csak hallgatók véleménye érdekel-e, vagy már végzetteké is. :)
Igen, a szakvizsgán már több mindent kérnek, mert államvizsgán nincsen pl. munkajog, TB, eljárásjogok... szakvizsgán viszont van ez is.
A-B-C tételsor van, külön időpontokban, de mindegyik vagy 150 tételből áll... Pontosan én sem tudom még, mert még egy éven van, amíg megkezdhetem a vizsgákat, addig nem foglalkozom vele behatóbban. (Főleg, hogy most akarnak változtatni a rendszeren, szóval egyelőre nem tudni, hogy mikor hogy lesz...) Addig csinálom az ügyvédsulit, meg szakjogászképzést.
Amúgy szeretem. Főleg így december-januárban sok a munka, nyáron lazább kicsit. Sokat cégezünk, van munkajog, társasági jog, mindenféle polgárjog... Büntetőt mi nem nagyon csinálunk, de amúgy az is érdekes.
Az egyetemi évek kemények voltak, különösen a vizsgaidőszakok. Az azért 6-7 hét tömény tanulás sajnos. De szorgalmi időszakokban azért nagyon jól elvoltunk, sok barátom lett, most is tartjuk a kapcsolatot. Szóval én szerettem az egyetemet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!