Ha nem értem, az ilyen sin, cos, tng, ctng és komolyabb log-os izéket, attól még el tudom végezni a 12. osztályt?
A nyári szünet alatt,megint leformáztam az agyamat úgy,hogy egy szóra sem emlékezem az amúgy is felszínes tudásomból. Ha belenézek a füzetbe,csak elszörnyülködöm és nem értek semmit.
Legalább az érettségiig el kéne jutni,ha más nem matek szóbelire.De a többi tárgy is húzós lesz... :(
Sokan mondták már : "Ne félj,könnyű!A tanárok csak paráztatnak!" Heh,de nekik 5-4,5ös átlagjuk volt,nekem meg erős 2es.
Miért nem jársz magántanárhoz? Mielőtt én sem jártam, úgy voltam, mint te, órán azt se tudtam, hogy miket írok a füzetembe, csak másoltam a tábláról mint egy gép. Úgy voltam minden évben kettes, hogy az csak a tanár jóindulatán múlott, mivel meg sem volt a 2-es átlagom. Aztán 12. évelején el kezdtem járni, már akkor megmondta a magántanár, hogy 5-ös érettségiről ne is álmodjak (akkor a kettesről sem álmodtam :), mert ahhoz nagyon sok alapvető dolog hiányzik nálam, de ha komolyan veszem, és tényleg akarom, akkor akár a 4-es meglehet. Aztán 12. évvégén megkaptam az 5-öst, az érettségim pedig 72%-os lett. :)
És ha nem kezdek el tanárhoz járni, akárki akármit mond, hogy ilyen könnyű meg olyan könnyű a matek érettségi, nekem 100, hogy csak szóbelivel lett volna meg, annyira nem voltam képben.
Jaj, ne aggódj, én is világéletemben 2 es voltam matekból középsuli 9.-től. Aztán 12. osztályba meg már 4-es(!) voltam félévkor. Én! Évvégén 3-mas volta, de ez olyan dogán múlott, ami azért lett csak 1-es még évközben, mert semmit nem tanultam rá. Azt hittem, h úgyse értem meg. na, ez volt az algebra. Erre kiderült, h a következő témakör is erre épül, az meg már 4-es lett. o.O Pedig sokkal nehezebb volt, mint amit előtte 1.-re írtam, az volt az alapja.
És tényleg, 12.-ben csak ismételtünk, ráadásul elég gyorsan haladtunk, nem volt idő mindent szájba rágni, h időben végezzünk, ezért otthon egyedül kellett foglalkoznom vele, a saját paraszti eszemet kb ebben az évben használtam legtöbbet, és az a vicces, h így értettem meg azokat, amiket eddigi években nem. Mert így kénytelen voltam otthon rájönni, a tanár azt mondta, h ezt már úgyis tudjuk, mert ismétlés.
Szóval ha úgy gondolod, h vmi neked magas, akkor is ülj le, és a mintafeladatokat próbáld megérteni. ha vmi nem ok, kérdezz nyugodtam o.társat, v tanárt.
Az érettségim meg 3-mas meglett.
Köszi a válaszokat,egy nagyon picit bátrabb lettem.
Mivel már 2x ismételtem évet,és most esti gimibe járok,remélem átengednek már egy 20 éves gyereket,bár az osztályban én vagyok a legfiatalabb. :)
Magán tanárra nincs keret,mert nekem nincs saját fizetésem,és a szülők sem engedhetik meg maguknak sajnos.
Remélek találok egy matekzsenit a közelben,aki tud majd segíteni.
Ha egyáltalán nem tudod el se kezdeni a feladatot, akkor menj magántanárhoz.
De ha, csak nem tudod végig jól megoldani vagy nem pontosan érted, akkor ne aggódj... Én se tudtam és 4esre érettségiztem. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!