Gyakorlat tanulószerződéssel, ez pénzbe kerül?
Figyelt kérdés
Lehet másoknak ez buta kérdésnek tűnik, de én nem értem, hogy van ez.. és egyáltalán mennyit kell fizetni, na meg végülis miért kell fizetni? Oké, hogy lényegében tanítanak, de végülis én ott munkát végzek, nemhogy örülnének, hogy ingyen van segítség... hülyén gondolkodom?2009. aug. 27. 21:37
1/3 anonim válasza:
Nekem a nyári gyakorlatomra kaptam zsét és nem kellett fizetnem. Amikor az iskola intézte a gyakorlatot akkor nem kaptam és itt sem kellett fizetni.
Szakmától is függ. Fodrászokat hallottam párat nekik igencsak fizetni kell hogy fodrásznál lehessenek gyakorlaton :(
2/3 A kérdező kommentje:
Igenigen, én pont a fodrászi gyakorlatok miatt agyaltam ezen, hogy akkor ez most, hogy is van. Felénk sokan fodrásznak mennek, s mindig azt hallottam, hogy ennyi meg annyu pénzt kell fizetniük.. s most elkezdtem aggódni, hogy akkor nekem is? Ha minden igaz, optikába mennék gyakorlatra. (látszerész szak)
2009. aug. 27. 22:03
3/3 anonim válasza:
Optikába nem valószínű ,hogy fizetned kell. De a mai munkanélküli világban bizony előfordul ,hogy valamennyi összeget fizetned kell, egyrészt ő biztosít neked klienseket, anyagokat, helyet, áramot, vizet, eszközöket, felelősséget vállal érted. Másrészt azoknál ahol nem kell fizetni az iskola olyan szerződést irat az adott emberkével akinél gyakorlaton vagy,hogy ő fizet neki. Amennyiben nem szerepel a szerződésben ,hogy az iskola a szakvezetőnek mindazért amit fent felsoroltam bizonyos összeget fizet ( hiszen ez neki plusz munka) akkor neked kell azt állnod. Ez nem annyira szak inkább szerződés függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!