Szöveg Kazinczy Szépkiejtési versenyre?
Általános iskolában minden évben elindultam az évenként megrendezett Kazinczy Szépkiejtési versenyen.
5., 6. osztályban is tovább jutottam a kerületire, megyertem őket. 7.-ben már az országoson is részt vettem (5. 6-ban a kerületi a legmagasabb "szint". Kisújszálláson kiemelt bronz fokozatot értem el, bár "hátrányban" voltam az akkor egy, vagy több évvel idősebb (8. osztályosokkal) szemben. 8. osztályban szintén megnyertem a területi versenyt, így tavaly is mehettem volna az országosra, bár úgy gondoltam, hogy igazságtalan lenne a többi tehetségre nézve az, hogy én egymást követő évben részt veszek a három napos, táboros hangulatú versenyen, így önszántamból átadtam a lehetőséget a 2. helyezettnek. Most, 9.-es fejjel újra neveztem a versenyre, és bár eddig is magam vittem szöveget és Anyukám készített fel a versenyre, úgy gondolom, hogy most segítségre szorulok.
A verseny szabályzata szerint a szövegnek magyar írótól kell származnia, és kb fél A4-es lapnyi terjedelműnek kell lennie. Ezenkívül nem lehet benne párbeszéd.
Bár a tapasztalatom azt sugallja, hogy erre a versenyre érdemesebb tárgyilagosabb hangvételű, tartalmú szöveget vinni, én azt gondolom, hogy az első fordulóban (ami az iskola körein belül tartandó) megkockáztatom a személyiségemhez közelebbálló, nem annyira "unalmas" szöveget olvasni. Talán azért, mert az első fordulóban még nem nézik az iskola tanárai olyan szakszerűen a dolgokat.
Tavaly Márai Sándortól a " Férfikor" című művet vittem, ennek a szövegnek a melankólis hangulata fogott meg, ilyet keresek idén is. Ebben kérném a segítségeteket, előre is köszönöm.
Lány/16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!