Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológia emelt szinten?

Biológia emelt szinten?

Figyelt kérdés
Azokhoz a 11-es tanulókhoz szólna a kérdésem, akik emelt szinten tanulják a biológiát. 10-es leszek és nem sokára el kell döntenem, hogy melyik tantárgyat válasszam, és mivel biológia-kémia szakon vagyok, arra gondoltam, hogy a bilógiát választom emelten. Csak egy kicsit félek tőle....az ofőm pont abból és kémiából tanít minket, és azt mondja, hogy az nagyon nehéz. Nagyon kell hozzá tudni a kémiát, meg egy csomó idegen latin szó van benne, amiket be kell magolni, meg stb.... Nehéz nagyon? Mit mondotok? Szerintetek is? Vagy válasszam inkább a kémiát?
2009. aug. 27. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia:) Én most érettségiztem emelt biológiából, fel is vettek az egyetemre biológia szakra:)

Én közgáz suliba jártam, szóval nem sokat foglalkoztak a biosz oktatásával, indult ugyan emelt szintű oktatás, de nem sokat ért, így is leérettségiztem emelten 3-ra:)

Szóval ha te alapból biosz-kémia szakos vagy, akkor menni fog, hidd el:)

2009. aug. 27. 19:24
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, remélem úgy lesz...:)

És milyenek voltak belőle a feladatok, kérdések? Elég nehezek?

2009. aug. 27. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, ezt nehéz megmondani, idén nehezebb volt, mint tavaly.

Tele volt populáció genetika stb. De hidd el, azért neked is meg lesz minimum a 3-as, ha nekem meg lett, úgyhogy nem annyit tanultam, akkor neked simán meg lesz:)

Egyébként volt esszé, szöveg plusz hozzá feladat, szóval nagyon sok féle feladat van!

2009. aug. 28. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
www.okm.hu Itt meg tudod nézni az előző érettségiket. Nem igazán értem tanárod milyen latin szavakra gondolt amúgy:D Ez érettségi, nem orvosi egyetem:) Vannak persze "bonyolult" szavak, de nemhiszem, h az gondot fog okozni, főleg, ha biosz-kémia szakos vagy. Sztem azt válaszd, ami jobban megy és közelebb áll a szivedhez. Igazából minden emelt szintű érettségi olyan, h nem csak a lexikális tudásra kivancsiak, hanem a logikadra is. Sokat kell benne gondolkodni, de sztem megoldható.
2009. aug. 28. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!