1 év alatt fel lehet készülni olyan szinten biológia, kémia érettségire, ill. nyelvvizsgára, hogy felvegyenek orvosira?
A biológia elég jól megy, bár nincs nagy elvárás itt. Kémiát már rég nem tanulok, de érdekel. A nyelv elég jól megy, szín 5ös vagyok belőle 0 tanulással.
Mindezt úgy gondoltam hogy érettségi után kihagyok egy évet, ez alatt az 1 év alatt tanulnék. Kémia szinte a nulláról, biológiát meg könnyen bepótolom azt a keveset. Úgy gondoltam hogy kémiából emelt, meg abból sok segítségem is lenne. (most vagyok 11-es, sajnos szakközépbe járok mert 8.-ban nagyon lerontottam a jegyeimet, így nem volt sok elvárás, kémiát meg csak 9-ben tanultam..)
Mit gondoltok?
oda kell tenni magad, és akkor menni fog!
mondjuk nekem nagyon durván hangzik, hogy kémia a nulláról, de lehet csak azért, mert nekem az nagyon elvont, nem is voltam belőle jó.
A volt osztálytársamnak sikerült, ráadásul teljesen önerőből. Akkor már 2 éve nem volt sem biológia, sem kémia óránk, mindkettőből emelt érettségire ment.
A nyelvvizsgára is fel lehet készülni, a bátyám nem egy nagy nyelvzseni, de 4 hónap alatt úgy megtanult angolul, hogy letette a középfokú nyelvvizsgát, igaz, hogy nagyon sokat tanult rá egy nap. De egy évre elosztva simán meg lehet csinálni angolból. A nyelvtan nem nehéz, a szókincset meg naponta bővíteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!