Melyik diploma a leghasznosabb, legkeresettebb az alábbiak közül?
Érettségi előtt állok, nem tudom, melyiket válasszam. Jó vagyok matekból, de érettségizni fogok biológiából és kémiából is. A nyelvek is mennek - két nyelvvizsgám van. A humán tárgyak nem a kedvenceim, de jól, könnyen tanulom őket.
Mit javasoltok?
1. ipari termék-és formatervező mérnök (BME)
2. molekuláris bionika (PPKE-SE)
3. televíziós műsorkészítő (SZFE)
4. szociológia (ELTE)
mérnök
magyarországon az egyik legkeresettebb
1. -re szavaznék. Ez a gépészmérnöki karon belül egy szak. Jól kell rajzolnod, mert van rajz alkalmassági vizsga. Ha elhelyezkedz, akkor viszont sokat kell majd a gép előtt ülnöd, mert azzal kell majd tervezni.
Mindegyik nagyon külünböző szak, gondold át jól, hogy melyik érdekel
Nem tudom pontosan, én építészmérnök vagyok és még anno együtt volt az előkészítőnk az ipari termék és formatervezőkkel. Nem teljesen ugyanazok a felvételi faladatok, de a mienket el tudom mondani.
Tehát: Beállított kompozíció lerajzolása A3-as műszaki rajzlapra ceruzával, szabadkézzel. (ebben van általában: kockák, mértani testek, szék, rajzbak, drapéria, növények. Nem feltétlenül mind). Ez a legfontosabb, hogy jól sikerüljön. Ezen kívül van egy olyan feladat, hogy egy alakzatotmeg kell rajzolni (szintén szabadkézzel)a 3 vetületi képe( elöl-felül-oldal nézet) alapján térben.
De nézegesd a kar honlapját, hátha megtudsz többet.
Még annyit, ha úgy döntesz, hogy belevágsz, akkor érdemes előkészítő órára járni, amire ha a nyílt napon jelentkezel, akkor kedvezményes szokott lenni. Ha lelkiismeretesen eljársz és végigveszed a feladatokat, akkor nem lehet gond. :)
Sok sikert a választáshoz és a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!