Főiskolán való oktatáshoz nem egyetemi oklevél szükséges?
Valaki tudna erre esetleg jogszabályt is? mert én úgy tudom, hogy már gimiben is kötelező az egyetemi végzettség, nemhogy főiskolán, na ehhez képest érdekles dolgokat tudtam meg, hogy ki kinek a kije alapján megy az egész ...
Csak szeretnék vele tisztában lenni, ezért külön megköszönnék valami rendeletet vagy akármit, ami ezt szabályozza. kösz!
na oké, naná h minőségről van szó, csak itt valaki okos volt :)
és naná van erre jogszabály, csak a pontos fellelhetőségét szerettem volna tudni, ennyi! már hogyne lenne, ne viccelj, nem véletlenül igyekeznek a PhD-t és társait megcsinálni, hogy megszerezzék a docensi címet vagy a habilitációst a tanszékvezetői kinevezéshez, és így sor példa. Egyedül tanársegédként lehet doktori nélkül tanítani, de már ez is ritkább. Gyakoribb az, h a doktorival is még sok évig marad tanársegéd valaki.
Egyébként az én példám valószínű megbízási szerződéses óraadói státusz lesz, amihez valóban nem kellenek ezek a végzettségek, bár a tanszék azért keményen magát minősíti vele, ha bárkit oda vesz.
De hát ez itt magyarország, itt azért vannak furcsaságok, ez is tény ...
Nekem az a véleményem, hogy két dolog adhat arra okot, hogy egyetemen taníts:
1. Meg van a fokozatod (phD folyamatban, vagy elvégezve)
2. Szakmádban nagyon jó vagy, és elismert (így óraadóként lehet oktatni)
Sajnos nálunk érdekes helyzetek vannak.. Idén végzett a hölgy a szakunkon, ami azt jelenti, hogy SEMMI tapasztalata nincs a szakmánkban. :(
Mégis ő oktatja újfent a szaktantárgyakat.
A legeslegjobb tanárunkat pedig átvette egy másik egyetem. Jobban mondva "megkaparintotta". Pedig borzasztó jó pedagógus és szakember volt. Nagyon kár érte... És most ennek a kiscsajnak adja át folyamatosan az összes óráját, hogy ne kelljen neki fizetni (mivel óraadó) a kiscsaj pedig állandós.
De még csak mesterre se jár, nemhogy phd-ra... Én komolyan nem értem milyen "jogon" tanít minket...
Ha felkérnének se lenne pofám elvállalni, mert nincs tapasztalatom...
Persze eltudja mondani a diasort, de azon kívül semmi. Na meg persze felolvassa, előadóképesség semmi. És még mellé szívatja is a népet.
Szünetben meg enyeleg az öreg munkatársakkal. Nagyon szánalmas az egész helyzet.A színvonal pedig egyre rosszabb :( )
Szerintetek milyen "jogon" tanít? Beígérte, hogy továbbtanul? Vagy hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!