Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki kétnyelvű, attól...

Ha valaki kétnyelvű, attól még egyetemen mehet nyelvszakra?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy tegyük fel,elmegy az egyik anyanyelve szakára,utána pedig mondjuk tolmácsnak,fordítónak képezik.Ezt lehet akkor is ha az adott nyelv az egyik anyanyelve?
2012. dec. 30. 11:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért is lenne kizáró ok, Nem értem a kérdésed. Annak,hogy kétnyelvű vagy semmi köze az egyetemen való tanuláshoz.
2012. dec. 30. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze.
2012. dec. 30. 11:16
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
A kétnyelvűség nem gond. Az már gond, ha egy ilyen kérdés egyáltalán felmerült, mert problémát jelez a logikus gondolkodással kapcsolatban. Talán nem éppen az volna a legjobb fordítónak, aki két nyelvet is anyanyelvén beszél?
2012. dec. 30. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy tudom van egy lány aki kétnyelvű, de nála ez nem volt kizáró ok. (Nem ugyanazon a szakon van mint én, de mindketten nyelvi szakra járunk.)
2012. dec. 30. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!