Hogy működik a diploma megszerzése?
Kicsit hülye kérdés, de valaki le tudná irni, hogy kapom végül is kézhez a diplomát? Most kezdtem az egyetemet, de nem igazán tiszta a menete.
Annyi világos eddig, hogy a tárgyakból meg kell szerezni 180 kreditet, és vannak kötelező tárgyak, illetve töltelék tárgyak és ezekből kell összesen meglennie. Le tudná valaki vezetni lépésről lépésre, hogy megy a dolog, mi történik ha megcsináltam az összes tárgyat?
Lényegében ugyan úgy mint érettségi.
Minden félévkor sikeresen megcsodálod a tantárgyakat plusz a tesit, utolsó évre megvan a nyelvvizsgád. Plusz utolsó évben írsz egy szakdogát is és záróvizsgázol.
igen, engem ez az utóbbi része érdekelne. Tehát hogy működik ez a szakdolgozat és záróvizsga (ez ugyanaz mint az államvizsga) dolog?
A szakdolgozat az ha jól sejtem egy sima dolgozat, vagy beadandó, csak van egy bizonyos elvárás hogy nézzen ki külalakilag meg a stilusra igaz?
A záróvizsga az mit takar?
Szakdolgozat: Választasz egy szakdolgozat konzulens tanárt, egy témát és írsz egy 40-60 oldalas "dolgozatot" a saját szavaiddal, plusz hivatkozásokkal amit idézel.
Itt van példának egy.
A záróvizsga pedig olyan mint az érettségi, csak komolyabban. A szakdolgozatot is meg kell védened. Az pedig az, hogy elmondod miért ezt a témát választottad, meg ilyesmi+ kérédsekre válaszolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!