Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy készüljek egyedül az...

Hogy készüljek egyedül az emelt szintű történelem ÍRÁSBELIRE?

Figyelt kérdés
Már nem most érettségiztem és totálisan elfelejtettem,hogy milyen volt az írásbeli. A szóbelin vannak megadva témakörök, az oké, de az írásbeli? Elég, ha elolvasom az összes tankönyvet 1-4-ig?
2012. dec. 25. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:

kétlem h annyi elég:D

nézz korábbi feladatsorokat.

2012. dec. 25. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
A középiskolás történelem tankönyvek középszintre készítenek fel, van benne néhány rész (pl. Napóleon), ami benne van, mégis emelt szint, de nagyon kevés! Könyvesboltokban lehet kapni emelt szintű érettségire felkészítő könyveket, nézd meg azokat, nem olcsók és sok van belőle, érdemes lenne szerintem belenézni, mielőtt megveszed, neten is vannak fent anyagok, előző évek érettségijeit is megoldhatod, ott a megoldókulcs hozzá. Nem tudom, hol élsz, de a Nyugati téri Alexandra könyvesboltnak van egy külön szintje, ahol csak tankönyvek vannak :)
2012. dec. 25. 18:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Majdnem a Nyugatinál lakok, úgyhogy pont jót mondták, köszönöm szépen az egyéb tippeket is :)
2012. dec. 25. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Bár nem tudom te hány %-ra hajtasz, de én csak a 4 középiskolai (Szárai-féle) tankönyvből tanultam szinte, és meglett 71%-ra (ami sztem az idei nehézségű emelt törinél - 8 vagy 9 %-kkal lettek rosszabbak átlagban - nem sz.r). Elkezdtem március vége felé, kb 2 hét alatt végigértem rajtuk, majd megint elkezdtem, elolvastam vagy 3-4-szer az összes fejezetet, és a fontosabb forrásokat is. Ezenkívül 1-2 ilyen könyvből gyakoroltam párszor az esszéket, amit ofő adott. Plusz faktos voltam 11-12-ben, de mivel az nem ért sz.rt se (semmit nem csináltunk), így középszintről indultam neki. Szerencsém is volt mondjuk, mert a 2-os töriből szinte nem is volt benne, ami nekem a legkevésbé volt meg. Azt ajánlom, hogy szóbelivel ne csak írásbelik után kezdj el foglalkozni, mert netről nehéz összeguberálni értelmes anyagokat 1-2 nap alatt
2012. dec. 29. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!