Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire fölösleges...

Tényleg ennyire fölösleges lenne egy közgazdász diploma?

Figyelt kérdés
Pénzügy és számvitel szakon vagyok, ez érdekel, pénzügyi szakember szeretnék lenni, és sok helyről hallottam már, hogy aki közgazdászként végez az nem talál munkát, büfészak, stb. most miért legyek mérnök vagy orvos mikor utálom a vért és a mérnöki dolgok nem érdekelnek?Én inkább szeretni akarom a munkám.Tényleg kár volt ezt elkezdenem, nem érek majd a diplomámmal semmit?
2012. dec. 21. 19:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mit gondoltok, a könyvelőirodákban milyen végzettséggel rendelkező emberek dolgoznak? Azt a rengeteg adóbevallást, amit a NAV megkövetel tőlünk, tőletek és mindenkitől, azt milyen alapképzettséggel rendelkezők csinálják meg?

Amikor itt rinyáltok, hogy valaki mondja meg, az áfa így-úgy hogyan van, mi után mennyi adót kell fizetni, vagy számoljuk a gyed-gyes összegét, vagy mennyi lesz a nettó fizetésetek és még sorolhatnám ezrével a kérdéseiteket ... szóval ezekre a válaszokat ugyan kitől kapjátok?

És még azt mondjátok, hogy nincs szükség annyi jól képzett közgazdászra?

Kedves Kérdező!

Tanulj, ha ez a szíved vágya, talán visszajön még az az idő, amikor ismét lesz idő arra (a sok bevallás helyett), hogy a szakmai igazi szépségét, a benne rejlő valódi értékeket (üzleti tervek, előremutató értékelések, mérlegelemzés stb.) tudd használni, hasznosítani. Tanulj, és ha nem más cégénél alkalmazottként, saját irodádban jól menő vállalkozóként megélsz belőle.

Ezzel a szakmával csak az nem él meg, aki úgy járta végig az egyetemet, hogy mindegy mi az, csak diploma legyen. Az ki is törölheti vele.

Kérdésedből úgy látom, te nem ezek közé tartozol, tehát tanulj!

2012. dec. 22. 07:55
 12/16 A kérdező kommentje:
Az a jó ebben a szakban, hogy több helyre el lehet helyezkedni vele, pl. könyvelő, könyvvizsgáló, NAV-hoz, PSZÁF-hoz, makroközgazdásznak, elemzőnek, pénzügyi szakembernek, ez tetszik benne igazán :)
2012. dec. 22. 15:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Kihagytad a KSH-t. :)))

No meg multi-cégekhez pénzügyi-gazdasági tanácsadónak, vagy idővel gazdasági igazgatónak, hasonló munkakörökben.

(Azért írtam, talán neked szerencséd lesz, és lesz még lehetőséged a szakma szép részeit is a gyakorlatban csinálni, nemcsak a taposó-malomban a bevallásokat gyártani!)

2012. dec. 22. 15:51
 14/16 anonim ***** válasza:
34%
Közgazdász és közgazdász között van különbség. A psz pont az egyik legnehezebb szak. Ha pl kereskedelem és marketinget tanulnál, az már gázosabb lenne. Ezzel simán el tudsz helyezkedni, nekem végzősként már van munkám. Arra figyelj, hogy a mérlegképes is meglegyen, ha kell különbözeti vizsga árán. Ne legyél frusztrált a sok beképzelt mérnökhallgató miatt, meg egyáltalán, senki miatt. Nem számít mit mondanak, tanuld és magadtól rájössz, hogy komoly potenciál van a szakban. Az emberek ilyenek, valakit fikázni kell, különben nem érzik jól magukat. Az egyik mérnök a másikat, az orvos a mérnököt... így megy ez.
2013. jan. 13. 00:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Meg az is előfordulhat hogy előbb utóbb a mérnökhallgatók főnöke leszel :)
2013. jan. 13. 09:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért a mérnökhallgatókat sem kell leírni. Mind a két oldalon vannak normális, szerény emberek és beképzeltek is. Szerintem ez minden szaknál így van.
2015. jún. 26. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!