Ha annyi pénzt nyernétek amennyiből vissza tudnátok egy összegben fizetni a diákhitelt, de akkor nem maradna belőle semmi, akkor megtennétek?
Szerintem a tartozás visszafizetése - akkor már a hitel nem eszik veled egy tányérból és annyival könnyebb az élet...
Autóra biztos hogy nem (főleg ha ősrégi és tényleg rozzant - nem elég hogy át kell íratni és fenntartani komoly pénzért, még javítgatni is ami ha nem tudod magad csinálni megint csak pénz, pénz, pénz...), nyaralásra valószínűleg nem.
Azért veled is elszaladt a ló. Pénzed van és máris nyaralnál? totál csóró vagy, de rögtön kocsi kéne? Miből tartod fent te okos, ha hó végén párizsira telik csak? Főleg ha régi és sz*r, többet beleölsz, mint amennyi haszna van. És ennyi ésszel lesz valaki diplomás... Siralom.
Bankba már be se raknád, hogy kamatozzon, mert nagy eséllyel eltapsolod inkább, lévén került egy kis pénz a házhoz. Semmit se tanultál az egyetemen a spórolásról, a pénz kezeléséről? Ritka szomorú...
Ha felmerülne a kis agyadban, hogyha le van minden tartozás rendezve, MINDEN, akkor el lehet kezdeni dolgozni és spórolni egy normálisabb életre, amiből aztán MAJD telik ruhára, bútorra és nem kell aggódni a következő törlesztőrészlet miatt plusz nem is kamatozik tovább a felvett összes, ergó jóval kevesebből kijössz....
"Azért veled is elszaladt a ló. Pénzed van és máris nyaralnál? totál csóró vagy, de rögtön kocsi kéne?"
Ha mondjuk te sem láttad volna még a Balatont sem amióta élsz, (mert gondolom nagyon sokan vannak így vele) neked is megfordulna a fejedbe, hogy pár napra elmenj nyaralni! A kocsinál azért írtam, hogy egy szakad bármi, mert nem vehet mindenki 20 millás autót, ha "csak" 2 millió áll rendelkezésre.
Plusz ez csak egy elmélet, és kiváncsi vagyok a véleményetekre, a fősuliba kell egy témáról írnom, és a diákhiteles dolgokat boncolgatom a szegénység szemszögéből.
Sajnos még nem végeztem, nincs diplomám, nem vettem fel diákhitelt, és ami a legrosszabb, hogy 2 forintot sem nyertem, nemhogy milliókat.
A többieknek köszönöm a válaszokat!
De nem fogod fel, a szakadt ócska kocsi többe fáj utána, mint megvenni, állandóan javítani, a benzint is zabálja valszeg, ha nincs pénzed, nem rongyrázni kell meg Balatonra menni, hanem egyenesbe jönni, kifizetni a tartozásokat és a 0-ról valóban elkezdni. Sok csóró esik ebbe a hibába, anny ipénzt lát egybe, mint soha eddig és rögtön nagy lábon akarna élni idézőjelesen, mintsem racionálisan gondolkodni. Az a pénz is nagyon hamar elfogy, főleg hozzá nem értő kézben.
Az fel se merül benned, ha hó végén párizsira telik,a literenként több, mint 400 forintos benzint miből szülöd elő? Meg miből fizeted mellette majd a hitelt? És enni akkor miből fogsz? Mert az új farmer se sütve, se főve nem finom. Lehet egy KIS részét fordíthatod olyan szükséges ruhákra, ami szinte leszakad rólad, de minden más csak pazarlás. Láthatóan nagyon nem értesz a pénzhez.
Olyan fel se merült menned, hogy ha egy évre lekötnéd a pénzt, akkor vajon ha a pénz és a hozadéka hozadéka több, mint a fizetendő diákhitel részete plusz a kamat, akkor hosszútvára megérné ideiglenesen lekötni fél vagy egy évre, hisz tudod belőle fizetni a hiteled és ott marad pluszban a kamat maradéka, amit eltehetsz későbbre.
Annyira tipikus amúgy, első gondolatod egy nagy összegre az, hogy mire kell költeni, mit vegyél,a mid eddig nem volt a jóérzésed kedvéért, nem pedig az, hogy miként kamatoztasd... ezért is kár a csóróknak pénzt adni, mert a nagytöbbség így látja, hogy gyorsan pótoljuk a soha nem lehetséges balatoni nyaralást, mintsem fialtassuk a pénzt, hogy ne ugyanúgy a szarban üljünk utána is...
Ja és még valami. A te felfogásodban az ember akkor költ magára, mikor van pénze. Aki egy kicsit is előrelátó, akkor költ, mikor van lehetősége. Mondok példát.
Volt egy rövidebb munkám az elmúlt hónapokban, összejött annyi, hogy vettem végre egy új, normálisan működő, nem rokontól leselejtezett szar tévét. Kp fizetéssel, egy összegben. Miért? Mert megtehettem, nincs semmi adósság a nyakamon, nem párizsit és kenyeret nyammogunk hó végén, nem kell másra spórolnom, így ez egy megengedhető "luxus" volt. Ha nagyon akarnék, egy szakadt kocsira is összekaparhattam volna pénzt, de könyörgöm. Miből tartom fent? Miből tankolok bele? És ez bennem úgy merül fel, hogy hó végén is van főtt étel az asztalon, de a kocsi nem olcsó mulatság még átlagszínvonalon élő számára sem. Hát még aki nyomorog...
"Volt egy rövidebb munkám az elmúlt hónapokban, összejött annyi, hogy vettem végre egy új, normálisan működő, nem rokontól leselejtezett szar tévét."
Fogd már fel végre, hogy neked eddig is volt TV-d, és volt lehetőséged kivárni, amíg annyi összegyűlik, hogy egy jobbat vegyél!
De ha van olyan ember (mert vannak akár hiszed akár nem),
akinek TV-re sem telik, akkor ha a kezébe kerül egy kis pénz, akkor esetleg megfordul a fejébe, hogy. "De jó lenne ha végre lenne egy TV-m!"
Ezenfelül mint már írtam a kocsit csak általánosságban írtam!
Tudom, hogy egy 90 ezres kis szakad Suzukinak a fenntartása többe kerül mint egy 600 ezres pl. Ford.
Ez csak egy hasonlat volt!
Hogy egy olyan ember akinek tényleg SOHA SEMMI nem adatott meg, az mit tenne ha egy kis pénz a kezébe kerülne, és olyan hétköznapi dolgokhoz jutna pl. 25 évesen, ami egy 2 éves kisgyereknek természetes!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!