Melyik út lenne a legjobb számomra?
Sziasztok egy elég nagyon dolog előtt állok választanom kell érettségi tantárgyakat és rettentő sokat gondolkodom ezen már 10.év eleje óta tehát lassan 4hónapja és nem tudok dönteni mivel idei évben kell majd leadni a fakultációra való jelentkezést.
Két dolog közt gondolkozom,az első programtervező,2.orvos.
Na és jönnek a felvetések programozni nagyon szeretek,de nem az a típus vagyok aki egész nap ott tudja ülni a gép előtt,de szeretem a programozást és a matematikát főleg a gondolkodtató feladatokat szeretem ezekben,hogy itt már gondolkodni kell eléggé komolyan,és jönne az orvosi biológia egyszerűen imádom nagyon sok ilyesfajta könyvet olvasok filmet nézek iskolai versenyeken vettem részt 9.- ben,de a kémia nem a kedvencem,de értem és eddig nem volt rá panasz viszont a fizika roppant érdekes tantárgy amit szintén szeretek és abból is eléggé jónak mondott vagyok és így egyszerűen nem tudok dönteni,hogy most emelet matek és emelt infóra menjek vagy emelt kémia/fizika és biológia.
Mind a kettőt szívesen csinálnám,de ha elkezdem az egyiket akkor azon fogok töprengni,hogy miért nem a másikat ezért már leültem az osztály főnökömmel beszélgetni és ő azt mondja,hogy látja nagyon jó vagyok biológiából és kémia/fizika/matematika ezért az orvosit ajánlaná mivel a programozást hobbi szinten után még tudod csinálni viszont fordítva nem lehetsz hobbi orvos.
Ezen elgondolkoztam és így se tudok dönteni és a család se könnyíti meg a helyzetemet.
Szüleim nem akarják,hogy orvosira menjek ők minden áron jogászt akarnak csinálni belőlem 'apám az igazgató az iskolánkban'
de én nem akarok jogász lenni és ők így meg nem akarna támogatni mindig csak a rosszat mondják az orvosi hivatásról informatikát meg hagyjuk ők azt is ellenzik mert szüleim szerint a legalja munka az informatika 'nagyon okosnak érzik magukat'.
És így nem tudok dönteni érzem magamon,hogy eltudnám végezni a választott szakot csak a választás és így csak egyre nagyobb lesz rajtam a nyomás,ha nem választok.
Egy 16éves fiú pályaválasztás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!