Hogy érjem el, hogy rájöjjön, hogy én is jó vagyok?
Egy banknál dolgozom, sok ilyen helyzetet láttam már, van is rutinom, talán segíthetek.
Én úgy vélem, a probléma valós, nem is egyedi, mégis rosszul fogtad meg idáig a kérdést.
Legyen a főnök irántad irányuló figyelmének (így kiváló teljesítményeden keresztül közvetve az elismerésének is) mértéke X, ugyanez a munkatársad esetében Y.
A célod, hogy Y >>(sokkal nagyobb) X csökkenjen, lehetőleg legyen inkább Y < X, esetleg Y << X. Te ezt eddig úgy próbáltad elérni, hogy ceteris paribus X növekedjen. Sikertelenül. Miért? (A következő ponton nem állítom maximális bizonyossággal, hogy igazam van, ez csak az én magyarázatom.)
Legyen főnököd maximális figyelem-kapacitása Z. Előfordulhat, hogy egyszerűen azért nem jött be eddig a taktikád, mert Z véges, tehát elértétek az X+Y=Z állapotot, ahol X növelésével Z-nek is növekednie kéne ez pedig lehetetlen a főnök mentális korlátai miatt!
Hogyan oldható fel mégis az ellentét, és juthatunk el a kívánt világállapotba?
Csökkentsük Y-t!
Azaz magyarul: NEM AZ A CÉL, HOGY RÁD FIGYELJEN JOBBAN, HANEM HOGY A KOLLÉGÁDRA FIGYELJEN KEVÉSBÉ.
Ha szabad közhellyel élnem: "a teoretikus elme életképes praktikum nélkül csupán félkarú óriás". A megvalósítás nem kevesebb "leleményt" igényel. Néhány példa:
-bejelentkezve marad gépnél, hopp egy bunkócskább email
-otthagyja a gépét, hopp iwiw a főnök lányánál megnyit
-egy-két jelentés elkavarodhat időnként
-rosszindulatú pletykák generálása (na ez nekem sose ment de ismertem profikat)
-céges bulin észrevétlen rumot(vagy vmi)teszel a piájába, ittasan kerülhet kellemetlen helyzetbe
-...stb. amit kreatív elméd szül...
Mindeközben te szerényen, pontosan dolgozol tovább...
persze: a kockázatokkal is tisztában kell lenned, a lelepleződés végzetes lehet!
Felénk azonban úgy tartják: "nagy haszon nincs nagy kockázat nélkül".
(Elnézést ha hülyén fogalmazom a tanácsot, végzetesen deformált a matek és a bankszektor:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!