Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy érjem el, hogy rájöjjön,...

Hogy érjem el, hogy rájöjjön, hogy én is jó vagyok?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy mindenki szerint nagyon jó vagyok a munkámban, de a főnököm csak egy fiatalabb kollégámat "bálványoz". Elegem van belőle, hogy én bármit csinálok, azt szinte észre sem veszi, de ha a kollégám egy apró kis dolgot csinál, az már milyen nagyszerű... Hogy érjem el, hogy rájöjjön, hogy én is jó vagyok, és néha az én munkámat is ismerje el?
2009. aug. 20. 15:10
 1/2 A kérdező kommentje:
A főnökömmel amúgy egész jó viszonyban vagyok.
2009. aug. 20. 15:15
 2/2 anonim válasza:
100%

Egy banknál dolgozom, sok ilyen helyzetet láttam már, van is rutinom, talán segíthetek.

Én úgy vélem, a probléma valós, nem is egyedi, mégis rosszul fogtad meg idáig a kérdést.

Legyen a főnök irántad irányuló figyelmének (így kiváló teljesítményeden keresztül közvetve az elismerésének is) mértéke X, ugyanez a munkatársad esetében Y.

A célod, hogy Y >>(sokkal nagyobb) X csökkenjen, lehetőleg legyen inkább Y < X, esetleg Y << X. Te ezt eddig úgy próbáltad elérni, hogy ceteris paribus X növekedjen. Sikertelenül. Miért? (A következő ponton nem állítom maximális bizonyossággal, hogy igazam van, ez csak az én magyarázatom.)

Legyen főnököd maximális figyelem-kapacitása Z. Előfordulhat, hogy egyszerűen azért nem jött be eddig a taktikád, mert Z véges, tehát elértétek az X+Y=Z állapotot, ahol X növelésével Z-nek is növekednie kéne ez pedig lehetetlen a főnök mentális korlátai miatt!

Hogyan oldható fel mégis az ellentét, és juthatunk el a kívánt világállapotba?

Csökkentsük Y-t!

Azaz magyarul: NEM AZ A CÉL, HOGY RÁD FIGYELJEN JOBBAN, HANEM HOGY A KOLLÉGÁDRA FIGYELJEN KEVÉSBÉ.

Ha szabad közhellyel élnem: "a teoretikus elme életképes praktikum nélkül csupán félkarú óriás". A megvalósítás nem kevesebb "leleményt" igényel. Néhány példa:

-bejelentkezve marad gépnél, hopp egy bunkócskább email

-otthagyja a gépét, hopp iwiw a főnök lányánál megnyit

-egy-két jelentés elkavarodhat időnként

-rosszindulatú pletykák generálása (na ez nekem sose ment de ismertem profikat)

-céges bulin észrevétlen rumot(vagy vmi)teszel a piájába, ittasan kerülhet kellemetlen helyzetbe

-...stb. amit kreatív elméd szül...

Mindeközben te szerényen, pontosan dolgozol tovább...

persze: a kockázatokkal is tisztában kell lenned, a lelepleződés végzetes lehet!

Felénk azonban úgy tartják: "nagy haszon nincs nagy kockázat nélkül".

(Elnézést ha hülyén fogalmazom a tanácsot, végzetesen deformált a matek és a bankszektor:)

2009. aug. 20. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!