Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy erjem el erettsegin a 10%ot?

Hogy erjem el erettsegin a 10%ot?

Figyelt kérdés
Mennyi kell ahhoz? A magyar irodalmat-nyelvtant külön szamoljak?
2011. jún. 15. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
magyar nyelv és irodalomból 10% ne nevetess már! írásbeli az a minimum hogy majdnem egy 4-esre írod meg. Az íráshibák, meg a fantáziatlanság miatt elég a 3. De az a minimum. A hármas 40-59%-ig van. Szóbelire meg megekni kell valamit a megadott tételekből. 10% az igen igen nevetséges.
2011. jún. 15. 23:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki 4-esre írásbelit nem írja meg az ostoba magyarból szerintem. Amúgy a szóbelin meg szerintem eltudod mondani a szokásos dolgokat: A versben a költő szerelméről, tájról vagy istenről ír. És ehhez hozzá csatolsz dolgokat, amik ha nem is jók, látják, hogy magabiztos vagy és az a lényeg.
2011. jún. 15. 23:39
 3/7 A kérdező kommentje:
irasbeli harmas lett,ugy h mar csak az a cel h 10% min..:DD kerdes h hogy..mert forrasbol ki lehetett irni eddig,de ez a költök elete meg mittomen milyen motivumok nagyon nagyon tavol allnak tölem-.-
2011. jún. 15. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

OFF

bocs, lehet csak én vagyok így, de unom már, hogy napi szinten tízszer megkérdezitek ezt, amúgy mit nem lehet érteni azon, hogy 10%?? már vagy kétezerszer megválaszolták ezt a kérdést ... nem hiszem el, hogy itt mindenki csak a kettesre hajt gyakorin, a közép szóbeli egy vicc, nevetséges, hogy nem képesek egyesek leülni és megtanulni pár tételt, abszolút nem bonyolultak, nem kell ezt túlragozni, ez a lustaság .... ha az alapján nézem mennyi ilyen kérdést láttam itt a napokban, akkor idén eshetnének a ponthatárok, persze nem feltételezem, hogy 2esre hajtó magyar érettségizők egyetemre mennének ... -.-"

2011. jún. 16. 00:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Vagy csak egyszerüen nem fontos nekik a magyar tovabbtanulas szempontjabol nemde?Es minden 10 szazalek feletti eredmeny energiapocsekolas:DD
2011. jún. 16. 01:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Na jah, nekem is elég magyar szóbelin a 10%, nem is foglalkozok vele többet, mint hogy elolvasom egyszer a neten a tételeket... inkább foglalkozok azzal a tantárggyal, ami majd a továbbtanuláshoz kell... és mondhatjátok, hogy akinek nincs meg írásbelin a 4-es stb (mellesleg elég szánalmas ez a jeggyé alakítgatás, főleg írásbelin), de jó lenne, ha felfognátok, hogy a magyar az, ami abszolút a tanáron múlik. Nekem a verselemzésre kb. fele pontot adta csak meg, mert tudom h utál és a dogáimmal is ezt csinálta. Mindig aláhúzta az olyan dolgokat is, amik helyesek voltak (mert volt, h az irodalom könyvbe olvastam és azt írtam bele), és ráfogta, h hiba ... tehát ennyit erről..
2011. jún. 16. 09:05
 7/7 anonim ***** válasza:

legelső válaszoló vagyok.

nekem is vban olyan érzésem hogy a tanáron is múlik. nekem magyar írásbelim 61%-os lett. szóbelin radnótit húztam. no most az olyan tétel hogy a nácizmusról lehet bezsélni bőven, és amúgy is volt olyan mákom, hogy a radnóti tételt tudtam a legjobban - fullosra elmondtam. hibám a nyelvtani részben volt és ezek után nem hogy nem nőtt a százalékpont hanem még 1%-al csökkent tehát végeredmény 60%.

No most nekem ne mondja senki azt, hogy ha valai - vagy az irodalmat vagy a nyelvtant fullosra elmondja és a másik részében (vagya az irodalom vagy a nyelvtanba) hibázgat, egy két helytelen dolgot mond, akkor csökken a %... ismtélem! az irodalmat fullosra mondtam! szerintem ért volna így is vagy 70%-ot...

a másik a történelem. az is vicc. írásbelin 73%-osra írtam. szóblin votl olyan mákom, hogy kihúztam az I világháború kitörésének okát, fegyverzeteit, szövetségi rendszerét. annyi probléma volt hogy a tanár rámszólt hogy ott a térkép arról is olvassak, meg nem mondtam 1 fegyvernemet... és szerintetek mennyi eredményt kaptam? maradt 73%-os... majdnem szintén fullosan mondtam a történelmet mint az irodalmat. az lett volna a minimum hogy megvan a 80%... úgyhogy ebben egyetértek hogy múlik a tanáron is!!!

2011. jún. 16. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!