Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy kell kialakítani a...

Hogy kell kialakítani a tanár-diák kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Észrevettem hogy sok tanárra nem figyelnek a diákok, hogy kell elérni hogy felnézzenek rá és figyeljenek az órákon?
2009. aug. 19. 18:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fontos, hogy a gyereket partnerként kezeljük, ne nézzük le, mert még gyerek. Várjuk el azt, hogy megadja a tiszteletet, de mi is adjuk meg neki, ne beszéljünk úgy vele, mint akit a fenekünkből rántottunk elő. Legyünk következetesek, amire azt mondjuk, hogy nem, az maradjon is nem, ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is. Kérdezzük meg a gyerek véleményét, mondjuk el a mienket is, hadd tudja a gyerek mi hogyan gondolkodunk. Érdeklődjünk minennapjairól, adjunk lehetőséget, hogy beszélgetni tudjunk négyszemközt is. Ha nincs olyan amiben kiemelkedik, találjuk meg és igenis minden nap dícsérjük meg miatta. (pl. rossz tanuló, rondán író gyerek, ha természetismeretből kiemelkedik, akkor azt írás órán is meg lehet említeni)

Nagyjából én így gondolom, nekem működik. :)

2009. aug. 19. 19:32
 2/5 anonim ***** válasza:
66%
Nyomjál be a naplóba pár 5öst, és lehet még te is jól jársz 1 éjszaka ;)
2009. aug. 19. 19:43
 3/5 A kérdező kommentje:
19:32 : tanár vagy? Mert akkor adhatnál kicsit több útmutatást, mert engem minden érdekel ami a tanári szakmával kapcsolatos. Jó tanár szeretnék lenni, nem pedig olyan vén boszorkány mint sok tanár...Nagyon sok kérdésem lenne, ha gondolod jelezz priviben ha mesélnél pár dolgot róla.
2009. aug. 20. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Tanár vagyok (De nem az első hozzászóló).

Az gondolom világos, hogy a tanárnak mindig következetesnek, és igazságosnak kell lenni. Vagy legalábbis amennyire lehet, erre kell törekedni. Emellett fontos, ahogy már mondták, hogy a gyerekeket is emberszámba vegyünk, ne állítsuk be úgy, hogy ő még "csak gyerek". HA a gyerek érzi, hogy a tanár is ugyanolyan ember, mint ő, akkor sokkal jobban képes azonosulni vele, ezáltal sokkal többre tartja, jobban felnéz rá. HA valami gondja van, engedni kell, hogy bátran forduljon hozzánk, és nem szabad elutasítani akkor sem, ha valami nem szaktárgyi jellegű kérdése, mondandója van.

Másrészt pedig érdekesen kell tanítani! Majdnem mindenre igaz, hogy lehet élvezetesen és unalmasan is tanítani. HA a tanár unalmasan tanít, a gyerek unni fogja az órát, ásítozni, beszélgetni, rosszalkodni kezd. Ha ezt egy tanár észreveszi, minél hamarabb fel kell valamivel dobni az órát. Nem szabad elzárkózni a modernebb módszerektől sem, nem szabad mindig görcsösen ragaszkodni az "évszázados módszerekhez".

2009. szept. 29. 16:36
 5/5 A kérdező kommentje:
És van ötleted hogy lehetne élvezetesebbé tenni?
2009. szept. 29. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!