A szegedi Tömörkény vagy a Deák a jobb iskola?
aA Tömörkény legnagyobb hátránya számomra hogy túl komolyan veszi a művészeti tantágyakat - rajz és ének. Ezekből is keményenn kell tanulni, felelni, dogát írni. A Deákba ilyen nincs, éneken csak rendesen kell vezetni a füzetet órán és ötös leszel.
Továbbá Deákba több rendezvény és program van, méghozzá elég jók, nem aludtam be eddig egyiken sem (megemlékezéseken sem,;pedig általánosba szokásom volt :D)
Maga a suli épülete... hát a tömörkény elég barátságtalan, hosszú, nem túl tágas folyosók... de viszont nagyon szép nem rég lett felújítva. A deák pedig... van egy nagy aula, büfé ami még egy tágas tér... meg a folyosók struktúrája is jobb.
De ez mind csak az én véleményem :)
ELSŐ! melyik osztályba jársz? :D
Második vagyok.
Szerintem ne az itt kapott válaszok alapján dönts. Ez a saját döntésed. Anno én is tettem fel ide a GYIK-ra ilyen kérdéseket, de ezeket csak segítségül használtam, nem ez befolyásolta a végső döntést.
humános vagyok :)
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ne a válaszok alapján dönts. Ha lesz szóbelid az is sokat segíthet a választásban. Például én is sokat vacilláltam ezzel, hogy Deák vagy Tömörkény. Végül amikor a Tömörkényben a szóbelin az előttem lévő lány szinte sírva ment ki, akkor döntöttem a Deák mellett teljesen. Hisz jó légkörben még fagyoskodni is élvezet :)
Tömörkény. :D
Ez egy határozottan művészeti iskola, erről híres. Az iparművészeti tagozatra járó diákoknak annyival nehezebb, hogy ők "két iskolát" járnak, a szakközepet és a gimit egyaránt /több órájuk is van, akit ez érdekel (kifejezetten az IPM évfolyam), írjon, erről tudok infót, sokat :)/
A tanárok jók, nagyon jók. Az egésznek a rendszere tetszetős, a hangulata szintén jó, kellemes.
Nem olyan nehéz bejutni, bent maradni nehezebb.
A Tömörkény épülete is szép, ezzel szemben én olyanokat hallottam (tehát egyáltalán nem vagyok biztos benne!!), hogy a Deák belülről viszont nem az, sőt.
Egyébiránt a Tömörkényes tanárok sokat követelnek, rendesen ott kell lenni az órán, oda kell figyelni, becsületesen kell dolgozni órán, órán kívül.
Van egy kémia-biosz tanár, akinél könnyű jó tanulónak lenni, csak úgy osztogatja az ötösöket órai munkára, és a dolgozatai is könnyűek. :D Viszont van egy magyar tanár, aki kész katasztrófa.
A Deákról hallottam még, hogy az is elég kemény tud lenni, oda talán nehezebb bejutni, a tanárokról (három különböző osztályon keresztül) sem hallottam túl sok jót, sőt, pletyka is kering/keringett.
De én elfogult vagyok a Tömörkénnyel szemben. :D :D
Imádok oda járni. Ja, és gyönyörű tud lenni a kilátás a Tiszára.
Utolsó!
Helyesbítek: amíg csak külsősként hallasz a Deák kinézetéről, ne ítélj róla :) A Deák jóval régebben lett felújítva (ha egyáltalán fel lett o.O) mint a Tömörkény, ami pedig 1-2 éve. Nekem semmi bajom a Deák kinézetével. A Tömörkény "van ezer folyosó oszt' kész" rendszere viszont nekem nem tetszik (voltam már többször is Tömörkénybe), a Deákba jóval több szabad terület van, és igen egyéni az épület elrendezése is. A Tömörkénynél - számomra - elég rossz pont, hogy az iskola legnagyobb helye, terme, az a tesiterem (ebben nem vagyok biztos, viszont itt volt a nyílt nap anno) míg a Deákban mind az 1000-1200 diák és alkalmazott elfér az összenyitható színházteremben és aulában.
A tanárok pedig... hát igen. Szerencse kell, hogy jót fogj ki belőlük. Én jó tanuló vagyok, egyik tanárral sincs nézeteltérésem, viszont van 1-2 igencsak unszimpatikus. Stílusra, legalábbis, tanítani minden tanár jól tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!