Figyelemzavar? Mit lehet tenni felnőtként?
A problémám, hogy hajlamos vagyok tanulás helyett mással foglalkozni. Rajzolgatok, álmodozok, képtelen vagyok tartósan odafigyelni. Ez eléggé megkeseríti az életemet, most az egyetemen különösen. Amikor már 4 órája tanulsz és tudod, hogy ebből kb 1,5-2 órát töltöttél el hasznosan, az rettenetes érzés. Gyerekként anyukámtól próbáltam segítséget kérni, nem vett komolyan. Ugyanis elég jó eszem van, nem látszott a jegyeimen túlzottan. Csak én tudtam, hogy ezt az ötöst 5 helyett 2 nap tanulással is elérhettem volna. Anyukám mindig azt hitte, jól tudok koncentrálni, ugyanis már babaként órákig el tudtam magam foglalni pl. egy levél mintázatának megfigyelésével. De sajnos ez nem teljesen igaz. Nagyon tudok koncentrálni, ha valami különösen érdekfeszítő problémába ütközöm és iszonyatosan motivált vagyok. Akkor tényleg a 3. világháború sem zökkentene ki. De sajnos ezek gyakran kevésbé fontos vagy sürgős problémák. Egy példa: az érettségi előtt 2 hónappal olvastam egy újságcikket egy ritka és különleges ausztrál díszhalról. Én rögtön tudtam, hogy nekem ilyen kell. Az érettségiről azonnal elterelődött a figyelmem, helyette hal után kutattam a neten! Végül Németországból rendeltem pár halat, annyira a mániámmá vált. Az érettségi persze jól sikerült, mindenki boldog, csak én nem, mert tudtam, hogy ha a tanulással töltött idő felét nem a hal foglalta volna el, akkor jóval több szabadidőm lett volna.
Próbáltam kisebb egységekre lebontani a tanulást, nem segített. Gyakorlatilag csak üres szobában tudnék eredményesen tanulni, persze internet nélkül, csak hát a tananyag 80%-a a neten van fent. Most nyelvet is tanulok, a tanár már tudja, hogy hozzám mindig oda kell jönni, megkérdezni, hogy tudom-e miről van szó, hol tartunk. Elég kínos. Mit tegyek?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!