Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen munkával lehet manapság...

Milyen munkával lehet manapság jól keresni?

Figyelt kérdés
Legfőképp számítástechnikán belülre gondoltam, vagy valami olyasmi munka, amely nem veszi el úgy az időt, hogy alig legyek otthon. Nem arról van szó, hogy lusta dög vagyok, nem, nem olyan munka kell. Még van időm gondolkodni, ezért kérdek segítséget, főleg mert általános gimiben tanulok, szóval, még oda megyek ahova akarok, ezért kellene 1 kis segítség..Hallottam olyat, aki aztmondta pénzügy a munkája, és nagyon jól keres. Tudom, láttam, szerintem milliós nagyságba,mondjuk ő már olyan 35-40 éves, szóval volt ideje beletanulni. Szóval mit jelent a pénzügy?? Persze nem csak ez érdekel. Bocs amiért ilyen értetlen vagyok.:)
2012. dec. 4. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bármivel és semmivel :)

A kérdésed elég szubjektív, mindenkinek mást jelent a jól keresni. Van akinek a 200e sok, van akinek az 500e kevés.

Pénzügy területén is van aki 100e-ér dolgozik bankban ügyintézőként, van aki egy pénzügyi tevékenységet folytató vállalat elnök-vezérigazgatója több tízmilliós profitokkal.

Minden alkalmazotti munkára igaz, hogy általában a pozíció betöltéséhez szükséges tudás megszerzésének nehézségétől függ a fizetés és persze a felelősségtől. A mérnökök, programozók, szoftverfejlesztők jól keresnek, mert nehéz elvégezni, tehát alapból nagyobb rá a kereslet. De ez inkább a versenyszférára jellemző, mert az orvosok gazdagok lennének, ha a közszférára is jellemző lenne.

Másrészről lehet dolgozni bérért és profitért. Ha alkalmazott vagy akkor bérért dolgozol, ez jó, mert fix, viszont vannak határai. Informatikusként sosem fogsz milliókat keresni. Lehet dolgozni profitért is, itt nincs fix, viszont nincsenek korlátok, kereshetsz a nullától a csillagos égig. A vállalkozók szoktak profitért dolgozni, de lehetsz informatikusként is vállalkozó.

A pénzüggyel foglalkozó emberke is feltételezem vállalkozó, van fix kiadása, ami akkor is van, ha nem dolgozik, tehát lehet olyan hónap, hogy mínusz 500e a havi mérlege, de lehet olyan is, hogy plusz 2 millió. Egyszeruen nincs olyan ember aki azt mondja neki, hogy ennyi a fix béred azért. Mindkét oldalnak vannak előnyei-hátrányai, neked kell eldönteni mit szeretnél.

Na mindegy, sokat lehetne beszélni a témáról. Szerintem csináld azt amit szeretnél...ez fontos. Lehet festőként is rengeteg pénzt keresni, ha komolyan csinálod és lehet három diplomával is munkanélkülinek lenni.

Nem vagy értetlen, inkább tájékozatlan. Informálódj a világ dolgairól, sokkal hasznosabb lesz, mint amit javarészt tanítanak a gimnáziumba. Tudom, hogy a tanárok az ellenkezőjét mondják, de az anyagi jövődet tekintve valószínuleg nem fog sokat számítani, hogy mennyire ismered egyes költőink látomásköltészetét és a kovalens kötés rejtelmeit.

2012. dec. 5. 16:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, nekem a profitos tetszik.. :D

Nem tudom, hogy ismered-e a Minecraft játékot? Na neki a feltalálója is csak 1 kis ember, aki a semmiből a csúcsra tört. Kitalált 1 kis pixeles játékot, és milliárdos lett belőle. Kellett hozzá tudás? Kellett, mivel a Java alapon fut, ezért azt kellett neki megtanulni. A többi meg már nem "olyan nehéz". Máig is fejleszi a Mojang nevezetű csapatával, és nem is tudod 2-3 millió eladott példány van eddig. Darabonként 20 dollár. Meg még a különboző díjak stb. Ez nagyon tetszik nekem, ez a kis story.. A semmiből a csúcsra feelingje van. Ez is profit alapú. NEm volt fix, hogy bejön neki, nem számolta ki mennyi darabot fog eladni, mennyi lesz havonta a bevétel, csak úgy jött a profit. :D Szóval a számítástechnika érdekel..:)

2012. dec. 5. 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Névről ismerem, igen. Sok ilyen sikertörténet van, Microsoft is egy pincéből indult, Bill Gates is tudta mit akar és hogy hová tart, persze ezek a sikertörténetek java részénél nem lehet elfeledkezni a szerencséről sem, de azért szépek.

Nem is feltétlen kell ilyen nagyot álmodni, mert sok játék van ami szép és jó lenne, de azért valamiért mégsem fut be. De informatikánál maradva például egy vállalatirányítási rendszerek kiépítésével foglalkozó bejáratott vállalkozás is brutális pénzeket termelhet. De ez csak egy példa, viszont jó ez a vállalkozó felfogás csak tudatosan kell rá készülni, nem úgy mint az emberek döntő hányada aki vállalkozik. Tipikusan a "de b4zi a főnök, na majd én megmutatom..." és indít egy saját vállalkozást anélkül, hogy értene hozzá.

2012. dec. 5. 17:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi az eddigieket.
2012. dec. 5. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!