Szerintetek normális, ha egy főiskolás vagy egyetemista különóráit a szülei fizetik?
Szerintem normális. De mondjuk nálunk mindig úgy volt, hogy a szüleim addig támogatnak, ameddig csak tudnak. Nekik ez a normális, így hát nekem is, mivel így nőttem fel.
Érdekes egyébként, mert pl. arra nem lett volna pofám pénzt kérni, hogy a fősulit/egyetemet fizessék (bár nálam ez nem játszik, mert marha drága a suli), de különórára most is el merném kérni simán. És tudom, hogy ha van rá keret, akkor adnak is.
Bár épp most gondolkodtam, hogy fel kellene kicsit frissíteni a nyelvtudásom, de az ösztöndíjamból szeretném finanszírozni.
Attól függ...
Ha olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy ezek a kiadások is beleférnek a családi költségvetésbe, akkor szerencsés a fiatal, és most kell kihasználnia a lehetőségeket. A mai világban egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk 2-3 év múlva is olyan jól fognak állni anyagilag...
Viszont ha például a szülőknek külön azért kell a kaján spórolniuk, mert a csemetéjük gitározni akar, az már más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!