Mit tegyek? Félek, hogy sehová sem fognak felvenni!
Régen nagyon rossz tanuló voltam, viszont 7. év végén javítottam egy csomó tantárgyból. Viszont most egyre csak romlanak a jegyeim, olyan 3-as körül lehet az átlagom. Nem is nagyon értem, amiket tanulunk. Pl. matek témazáróra is hetekig gyakoroltam, de ilyen nagyon kis nyomi hibák miatt lett 3-as, sőt, 1 ponton múlott, hogy ne 2-es legyen.
Viszont felnőtt koromban akarok is valaki lenni, de egyszerűen nem megy a tanulás! Mit tegyek? Sehová nem fognak felvenni?
14l
Hát szakközéphez meg gimnáziumhoz azért valamennyire jó jegyek kellenek (aki szerint szakközéphez nem, az nagyon téved, szerintem a szakmunkással keverik sokan...), de mindig van olyan iskola, ahova a helyi tanköteleseket kötelező felvenni.
Amúgy meg: próbálj meg javítani. Ha a matek nagyon nem megy, legalább a humán tárgyakra feküdj rá!
Köszönöm
A humán tantárgyakból jó vagyok, csak van egy nagyon jó szakközépsuli és oda akarok menni, és oda nagyon számít a kémia, a matek és a biosz. Kémiából jó vagyok, az a kedvenc tantárgyam, viszont a biosz tanárunk egy hülye p.csa, egész órán semmit nem tanít, a matek meg már eleve nem megy. Mármint nem is az, hogy azért nem megy, mert nem értem, hanem mert én próbálom minél rövidebben kiszámolni a feladatokat, nem úgy, hogy csinálok még nem tudom hány táblázatot...és ezért nem fogadta el a tz-ben se. És a dogáknál is hasonló...
Akkor viszont nem olyan szörnyű a helyzet. Két dolgot kell tenni:
1. Tök jó, hogy máshogy/egyszerűbben is meg tudod csinálni a dolgokat, ez mutatja, hogy kreatív vagy, jól jön még. De, ha a tanár erre sajnos nem vevő, a jó jegy érdekében kénytelen vagy úgy csinálni, ahogy tanuljátok. Én sem értek ezzel egyet, de ne rontsd el a jövődet valami rebellis "csak azért se" hozzáállás miatt!
2. Menj magántanárhoz abból a tárgyból, ami nem megy annyira, de szükséged lesz rá a felvételihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!