Milyen tanulási módszerek vannak?
Órán figyelek, kulcsszavakat írok, otthon egyszer-kétszer átolvasom, hozzáolvasom a tankönyvi bővitett jegyzetet, ha van valami írásbeli ezután megírom fejből. 11 éve működik=)
Nem tudom, hogy máshogy lehetne még tanulni, de kíváncsi vagyok ki mit tud még:)
Órákon figyelek és megpróbálom megérteni az anyagot, még akkor is hasznos ez, ha mondjuk töriről van szó. :) ( Ilyenkor átok egy rossz tanár, aki nem bír normálisan magyarázni... )
Ha órán a tanár beszédét jegyzetelni kell, próbálom áttekinthetőn leírni a lényeget; kiemelem a fontos szavakat.
Ha vázlatot írat akkor is megpróbálom magamnak jobban tetszővé varázsolni.
Tanulós rész: Az a legjobb, amikor minden órára megtanulom, amit kell, azonban nincs mindig időm. Ilyenkor dogák előtt kell behoznom a lemaradást.
Ami a számításos feladatokat illeti: próbálok sokat gyakorolni, így egy idő után menni fog. :)
Ennyi, én is kíváncsi vagyok a többiek válaszára. :D
Nos és elmondom a módszerem. (kitünő vagyok és voltam is mindig, szóval csak működik :D)
a legfontosabb, hogy órán figyelj. ezt sokan nem értik hogy mire jó. na arra, hogy ott rengeteg dolgot meg lehet tanulni, így otthonra kevesebb marad. én azt mondom, hogy az iskolai órán úgyse tudsz szórakozni, szóval inkább figyelek ott és akk otthon nézhetem a kedvenc sorozatom :D remélem értitek mit mondok, inkább a kötelező órán tanuljak mint az otthoni szabaidőmben.
elméleti órákon (magyar, töri, biosz stb) jegyzetelek, nagyrészét emgjegyzem órán, többit emgtan otthon, majd hozzáolvasok még más forrásokat is, a többféleképpen leírt infó jobban megragad (pl tankönyv, net, szöveggyűjtemény stb)
matekra nem nagyon szoktam tanulni, mert az igazából logika kérdése... szóval erre nincs tippem
angolra és németre szókártyákat gyártok és nyomatom a buszom is :D meg hát szeretem és ez erőt ad. valamint ide is kell valamennyi érzék, de sok erőbefektetéssel bármit meg lehet tanulni:)
remélem segítettem valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!