Hogy sikerült a töri OKTV-d (2012/13)?
Én is ma írtam. Nem fogok továbbjutni. A szakirodalom szerintem jól sikerült, de a másik rész jó, ha 50%-os. :(
17L
Az esszék közül számomra a skizma volt a legmeglepőbb, a demográfiai és etnikai viszonyokhoz szerintem nagyon jók voltak a források és össze lehetett szedni a fontosabb momentumokat a tananyag alapján is. Az első esszénél viszont 75%-ban a forrásokra támaszkodtam. A végzősöknek járó esszék közül a magyar töris szerintem könnyű volt, a balkáni helyzetnek viszont kevésbé örültem. A boszniai krízisről szinte semmit nem tanultunk, így ahhoz viszonyítva, hogy két forrást odarakott, nem tudtam sokat írni róla.. a többi része persze ennek, sem volt nehéz.
Az egyházszakadást én utólag olvastam el wikipédián, mindenkinek ajánlom, szerintem nagyon jól leírja és a szerzetesrendekre is rá lehet keresni. ;)
Szerintem, ha megkérdezed a tanárodat, biztosan van benne tapasztalata. Én például viszonylag periferiális témáról írok, hogy ne legyen tucat. Persze pontos tapasztalatom nekem sincs, de ennek látom értelmét.
46 ponthoz egy nagyon jó pályamunka kell, de ha találsz valami jó témát és nem állsz érettségi előtt még, akkor megérheti megírni, nem esélytelen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!