Hogy tanuljak az iskolában?
Értelmesebb vagyok mint a legtöbb oztálytársam de tanulni nem tudok?
Mit kezdjek?

Hogy érted azt, hogy nem tudsz tanulni? Miben nyilvánul ez meg? Lusta vagy? Nincs türelmed?
Mert igazából aki teljesen képtelen tanulni, az szellemileg korlátozott.
Nem vagyok szellemileg korlátozott csak nincs hozzá türelmem.
Az a baj hogy nem arra neveltek hogy tanuljak és most azt se tudom hogy álljak neki.

A tanulás első kulcsa, hogy neki állj. Megnézed, hogy másnap milyen óráid lesznek, előveszed az összes kellő tankönyvet, füzeted és megnézed az összes házi feladatot, tanulni való. Előre teszed, ami könnyű, megírsz mindent, utána pedig a tanulás.
HA nagy szöveget kell megtanulnod, például törit, akkor kinyitod a tankönyvet, és minden kellő dolgot kiírsz magadnak egy füzetbe, azt pedig megtanulod.
Már eleve azzal is sokat segítesz magadnak, hogyha figyelmesen kiírod, mert a felét már meg is tanulod. Semmit nem szabad szóról szóra megtanulni, kivéve persze az évszámokat, szabályokat, fogalmakat, verseket, de a többit szépen kösd hozzá valamihez.
Hányadik osztályba jársz? Ne haragudj, ha ez nem igaz, de a nevedből nekem az jön le, hogy 91-ben születtél, vagyis 21 éves lehetsz.
Leérettségiztél már? Buktál már meg valamiből?
Ha nem érettségiztél még le, akkor most az az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!