Államilag támogatott az mit jelent pontosan? Illetve ösztöndíj.
Figyelt kérdés
Lehet hülyeség, de nekem azt mondták, hogy 4-5-ös tanulónak kell lennem, ahhoz, hogy államilag legyek támogatva, különben ha nem lesznek ilyen jegyeim, akkor fizetnem kell érte. Egyetemre szeretnék majd menni, és vannak államilag támogatott egyetemek is. És most nem is tudom pontosan ez mit jelent. Szeretném a segítségeteket kérni. Előre is köszönöm.2009. aug. 10. 20:53
1/2 anonim válasza:
Az államilag támogatott azt jelenti, hogy a képzés díját nem te fizeted, hanem az állam, tehát neked ingyen van az, hogy odajársz (de csak ennyi, a koli, a tankönyvek és a többi nem). Nem kötelező hozzá 4-es, 5-ös tanulónak lenni, elegendő elérni az államilag támogatott képzés ponthatárát. Ha pedig már felvettek, óvakodnod kell attól, hogy a leggyengébb 15%-ba ess, mert könnyen átsorolhatnak költségtérítéses (fizetős) képzésre.
Az ösztöndíj más dolog: ezt vagy szociális, vagy tanulmányi alapon kapod. Ilyenkor neked fizet az egyetem vagy egy alapítvány, esetleg cég (általában a leendő munkahelyed).
2/2 A kérdező kommentje:
Ja, most már értem. Köszönöm szépen a választ.
2009. aug. 10. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!