Baj ha joval tobbet irtam angol erettsegi fogalmazasban az elvartnal?
Én is többet írtam valamennyivel, talán ennyivel nem, de előtte és utána is többször is átolvastam a javítókulcsot, és nincs olyan hogy le kéne vonni ha hosszabb a szöveg, csak azért harapnak ha rövidebb. Az angoltanáromat is megkérdeztem, ő is azt mondta, hogy nem számít, itt nem nézik szigorúan, max ha tényleg sokkal-sokkal többet írsz. Mondjuk idén nagyon sok hely volt a 2. fogalmazásra, mennyit írtál? Ha 1 oldal vagy azon belül, az szerintem simán jó még.
Ha mégis levonnak, az is max. 1-2 pont lesz, áthúzni nem szokás semmit, nyugi. :)
Ha még bizonytalan vagy, itt a javítókulcs:
Dehogy fogod el elveszíteni az összes pontot, az csak akkor lenne ha olyan rövidet írtál volna, hogy nem lehet értékelni, nyugi. :)
Mennyivel lógtál át? Ha nagy betűkkel írsz, nem biztos hogy olyan sok, barátnőm pont annyi szót írt, amennyit kértek, és 1 oldal lett neki.
És ne aggódj, nem húzzák át, olvasd el a javítókulcsot, nincs benne olyan, hogyha többet ír akkor 0 pont az egész. Az a hivatalos, aszerint KELL javítaniuk a tanároknak, nem egy netes oldalon kapott válaszok szerint. Legalábbis nem hiszem, hogy bármelyik válaszoló érettségit javító angoltanár lenne (ha mégis, bocsánat).
Amúgy gratulálok a pontszámodhoz, szép eredmény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!