Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Villamosmérnöki milyen?

Villamosmérnöki milyen?

Figyelt kérdés
Arról lenne szó, hogy kis korom óta érdekel az elektronika és a programozás (már alapszinten "tudok") eddig fizika szakra akartam menni, de az egyik ismerősöm ajánlotta ez a szakot és megtetszett. Hol érdemes tanulni még BME kívül ill. mennyire piacképes és mennyire nehezebb, mint egy fizika szak?
2012. okt. 20. 19:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez elég relatív, hogy mennyivel nehezebb vagy sem. Nyilván itt nem "csak" fizikát tanulsz, ezért szélesebb látókör szükséges, viszont nem is megy bele olyan mélyen a fizikába, mint egy TTIK-s. Én BME-s vagyok (ÉŐK-s), ezért a BME-t ajánlom elsősorban (bár VIK-en is eléggé megy a szívatás, de gondolom más egyetemeken is), de szerintem az Óbudai Egyetem sem rossz, Győr is jó.
2012. okt. 21. 18:14
 2/2 fhenrir ***** válasza:

Hello! Én a BME-n vagyok villanyos, máshol nem érdemes tanulni :D

A fizika szaknál nagyságrendekkel piacképesebb (magas a kezdőfizetés és az átlagfizetés is, a legkeresettebb szakmák között van). Nehézségről nem igazán tudok nyilatkozni, a BME-n az építészkaron a legnagyobb a kibukási arány, aztán nálunk (nyilván ez valamennyire reprezentálja a nehézséget, de az is lehet, hogy mi szimplán lustábbak vagyunk pl. a ttk-s fizikus kollégáknál).

Egyébként nagyon sok hasonlóság van a villany és a fizika bsc között: mindkét helyen van programozás (nálunk 2 félév nekik úgy tudom 1), nálunk is tanítanak két félévnyi fizikát, plusz két félévig hálózatelméletet és egy félévig elektromágneses tereket, ez mindkettő a fizikának egy alrésze. A gazdasági tárgyak is közösek ha jól tudom. Nálunk ezen kívül van még digitális technika, néhány technológiai tárgy, informatika (nem excel meg ilyesmi hanem php, számítógép architektúrák, oprendszerek, sz.gép hálózatok, tehát egy csomó olyan tárgy amit a mérnök-infósok is vesznek és általábban ők nagyobb mélységben).

2012. okt. 27. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!