Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Villamosmérnöki lányként?

Villamosmérnöki lányként?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a matekot és a fizikát. Lányként lenne esélyem elhelyezkedni villamosmérnökként? "Furán" néznének rám, ha mégis jelentkeznék erre a szakra? Mert ez azért fiúsabb foglalkozás, nem?
2012. aug. 10. 10:51
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Én ismerek egy ilyen lányt. Totál beteg elméjű lett, és becsavarodott. Ma már szinte senkihez sem szól. Magát indigónak mondja, de szerintem drogozik 1000-rel.
2012. aug. 10. 10:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Pfff első... :D

Én építőmérnökin vagyok lányként, ez sem olyan túlzottan szokványos, de már teljesen elfogadott, ha valaki lányként megy mérnöknek. A villamosok még talán könnyebb helyzetben is vannak, minket építőket felkészítettek arra, hogy nem egy esetben kell majd 8 általánossal, vagy azzal sem rendelkező embereknek beadagolni, hogy márpedig "mi parancsolunk", ez pedig nőként csak még nehezebb.

Anyu is mérnök, pedig már nem ma szerezte a diplomáját. Azt mondta az első munkahelyén rögtön vezető beosztást kapott és bizony rengetegszer oda kellett állni és megmutatni a műhelyben dolgozóknak, hogy ő is megtudja csinálni, aztán 1-2 év alatt kialakult a tisztelet mindkét oldalról, amikor megvívták egymás ellen a harcukat és rájöttek, hogy mindketten tudnak ártani egymásnak, tehát jobb a nyugodt békesség! :)

Ha ezt szeretnéd, menjél nyugodtan, de hozzá kell szokni, hogy neked duplán kell bizonyítani csak mert nő vagy. Sok tanárnál is hátrányban indulnak a nő neműek.

2012. aug. 10. 11:04
 3/10 reptoid ***** válasza:
17%
Réka, te vagy az? :D
2012. aug. 10. 11:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) Nem, nem Rékának hívnak. Amúgy a Debreceni Egyetemen gondolkozom. Ott milyen az oktatás? Vagy sokkal inkább a BME-et ajánlanátok? Igazából nem szeretnék Bp-n tanulni, de ha ott jobb az oktatás, akkor még átgondolom.
2012. aug. 10. 11:17
 5/10 reptoid ***** válasza:
66%

11:04-től kérdeztem.

Nem, a DE-t semmiképp sem ajánlom mérnöki szakokat illetően. A dékánhelyettes mondta nekem személyesen, hogy mindenkit szeretettel vár oda, csak a saját fiát nem, neki a bme-n a helye. Van még kérdésed? :D

2012. aug. 10. 11:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, olvastam egy cikket, hogy ráakarják venni a nőket, hogy válasszanak műszaki pályát, de én inkább a gépészmérnökit ajánlanám,én is gondoltam rá, de maradtam a gazdaságinál, mert egy nővel szemben én pl inkább egy pasit alkalmaznék, de ez nem biztos h így van, nem tudom ha érdekel a villamosság vágj bele :)
2012. aug. 10. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez teljesen jó ötlet. 21. század van, nemi egyenlőség. Egyébként szép dolog ha egy lány a sarkára áll, és kivívja az elismerést a "férfiak világában".

Csak ne a DE-re menj. Inkább a BME. Azzal biztosan lesz tudásod, és munkád, még külföldön is.

2012. aug. 10. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:

11.04 vagyok és nem, nem Réka.

DE-t én sem ajánlom, nem kifejezetten a mérnöki oldaláról híres, avagy úgy is mondhatnám, hogy kifejezetten arról híres, hogy nem jók a mérnöki képzések.

2012. aug. 10. 14:34
 9/10 fhenrir ***** válasza:
Egyáltalán nem fognak rád furán nézni, viken is vannak teljesen normális lányok (arra viszont készülj fel, hogy a fiúk körbe fognak ugrálni).
2012. okt. 27. 10:05
 10/10 anonim válasza:

Volt osztályfőnököm is nő volt, villamosmérnök, sz**atta a társaságo elektrotechnikából, amúgy aranyos volt. Belénk verte a tananyagot hála istennek, most másod technikusin pihenés van. Rendes nő volt, adott nekem is tipet.

Egyébként normális volt, családja is volt. Tanárnak nagyon jó volt.

2013. nov. 2. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!