Villamosmérnöki lányként?
Pfff első... :D
Én építőmérnökin vagyok lányként, ez sem olyan túlzottan szokványos, de már teljesen elfogadott, ha valaki lányként megy mérnöknek. A villamosok még talán könnyebb helyzetben is vannak, minket építőket felkészítettek arra, hogy nem egy esetben kell majd 8 általánossal, vagy azzal sem rendelkező embereknek beadagolni, hogy márpedig "mi parancsolunk", ez pedig nőként csak még nehezebb.
Anyu is mérnök, pedig már nem ma szerezte a diplomáját. Azt mondta az első munkahelyén rögtön vezető beosztást kapott és bizony rengetegszer oda kellett állni és megmutatni a műhelyben dolgozóknak, hogy ő is megtudja csinálni, aztán 1-2 év alatt kialakult a tisztelet mindkét oldalról, amikor megvívták egymás ellen a harcukat és rájöttek, hogy mindketten tudnak ártani egymásnak, tehát jobb a nyugodt békesség! :)
Ha ezt szeretnéd, menjél nyugodtan, de hozzá kell szokni, hogy neked duplán kell bizonyítani csak mert nő vagy. Sok tanárnál is hátrányban indulnak a nő neműek.
11:04-től kérdeztem.
Nem, a DE-t semmiképp sem ajánlom mérnöki szakokat illetően. A dékánhelyettes mondta nekem személyesen, hogy mindenkit szeretettel vár oda, csak a saját fiát nem, neki a bme-n a helye. Van még kérdésed? :D
Szerintem ez teljesen jó ötlet. 21. század van, nemi egyenlőség. Egyébként szép dolog ha egy lány a sarkára áll, és kivívja az elismerést a "férfiak világában".
Csak ne a DE-re menj. Inkább a BME. Azzal biztosan lesz tudásod, és munkád, még külföldön is.
11.04 vagyok és nem, nem Réka.
DE-t én sem ajánlom, nem kifejezetten a mérnöki oldaláról híres, avagy úgy is mondhatnám, hogy kifejezetten arról híres, hogy nem jók a mérnöki képzések.
Volt osztályfőnököm is nő volt, villamosmérnök, sz**atta a társaságo elektrotechnikából, amúgy aranyos volt. Belénk verte a tananyagot hála istennek, most másod technikusin pihenés van. Rendes nő volt, adott nekem is tipet.
Egyébként normális volt, családja is volt. Tanárnak nagyon jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!