22 évesen,3 humán szakos egyetemi év után van esély még átállnom egészen más pályára?
Humán beállítottságú vagyok alapból, nyelvet és irodalmat tanultam eddig, most fogok lediplomázni. Viszont mostanra esett le, hogy ezzel a végzettséggel semmit nem tudok majd kezdeni, és már kezd annyira nem is érdekelni, hogy ezzel akarjak elhelyezkedni.
A weboldalkészítés meg ilyesmik érdekelnének, de szinte semmit nem tudok ezekről, mert gimiben volt utoljára infóóránk, és ott csak kb. odáig jutottunk az anyagban, hogy rajzoljunk virágokat painttel és színezzük ki :D A legalapvetőbb html kódokat ismerem, de semmi mást. Van így esélyem ilyen jellegű tanfolyamra menni, vagy ahhoz több alap kellene?
Esély van, de csak így nem lesz könnyű átmenni az informatikára.
Nem ajánlanám inkább. (Így is baromi sok webprogramozó van, akik csak azért mentek annak, hogy milyen menő és mennyit lehet keresni. Aztán csodálkoznak, hogy kivágják őket, mert nem tudnak eleget.)
Van OKJ-s képzés weboldalak készítéséhez, de nagyon nehéz vele elhelyezkedni, mivel sok tudást nem ad. Igazából sok szerencse kell, mert pl. kevés programozónak van akkora tudása, hogy meg tudjon belőle biztosan élni, de én pl. ismerek olyat, aki leginkább a Pascalt ismeri (vagy inább szinte csak azt használja), és adabázisáokat, házhozszállítást segítő programok írásán kívül sok máshoz nem ért az illető, ebből mégis vígan elél.
És ismerek olyat, akik ilyen webmesteri végzettséggel talált munkát, mivel csak egy egyszerű honlapot kell karbantartania, amelyhez bőven megvan a tudása. Igaz, a fizetés nem sok, és a főnök egy idióta.
22 évesen még nem késő váltani, hiszen előtted az élet:)
persze nem lesz könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!