Hogy lehet hogy egy tanuló a gyakorlati helyén nem kap fizetést? Se étkezési utalványt? Se munkaruhát?
Figyelt kérdés
2012. okt. 18. 19:18
2/9 anonim válasza:
Milyen munkakör? Melyik iskola? Milyen gyakorlat? Milyen feltételekkel?
Nem mindegy...
Pl. én kórházban gyakorlatoztam, örülhettem, hogy egyáltalán foglalkoztak velem és tanítottak valamire, nemhogy még verjem az asztalt fizetésért.
De egy olyan gyakorlaton, ami hosszabb és komoly munkád meg feladatod van, és tulajdonképpen hasznot is hozol nagyban, ott már tényleg lehet lehúzás.
3/9 anonim válasza:
én úgy hallottam,h csak akkor kell fizetnie a gyakorlati helynek, ha 6 hétnél hosszabb ideig vagy ott, ha rövidebb akk az égvilágon semmit se köteles adni. én pl 4 hétig voltam nyáron egy bankban, úgy volt h nem adnak semmit -mondták is már a legelején, aztán mégis adtak utolsó héten egy kisebb összeget
4/9 anonim válasza:
én is voltam nyáron kötelező szakmai gyakorlaton egy laborba és nyilván semmi lóvét se kaptam érte. a diplomához kötelező a 6 hét. (végzős vegyész hallgató vagyok)
5/9 anonim válasza:
6 hét vagy annál kevesebb gyakorlatért egy büdös vasat nem fogsz látni, ajánlom a felsőoktatási törvény mélyebb tanulmányozását.
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! a fiam középiskolás,gyakorlati helye barkácsáruház.a szerződéünkben benne van minden hó végén fizetés jár,munkaruha étkezési térités és utazás térités. 2 évig fog ebben az áruházban gyakorolni nem 6 hétig. ehhez képest nem kapott semmit! sőt a szerződést is nagynehezen adták ide.
2012. okt. 19. 08:31
7/9 A kérdező kommentje:
és persze napi 8 órát dolgozik.kereskedelmi iskolába jár.ha nem lenne benne a szerződésbe hogy a tanulót juttatásban és stb.. illeti meg,akkor nem kérdeztem volna. ez az oldal azért van hogy egymásnak segitsünk! köszönöm!
2012. okt. 19. 08:40
8/9 anonim válasza:
hát akkor vond kérdőre a munkáltatót, mert ez így nem kóser
9/9 anonim válasza:
Én patikában voltam gyakorlaton (gyógyszertári asszisztensnek tanultam)1 évig. Heti 3*8 órát dolgoztam, úgy, hogy "igazából" 6 órás műszakok voltak. Nemhogy nem adtak egy fillért sem, még szerződés sem volt írva, 1 év után megkaptam a papírt, hogy megvolt az 250 ledolgozott órám. (Holott nyilván jóval többet dolgoztam, de nem lehetett nagyon pattogni, örülök hogy bee tudtak fogadni ide "gyakoroloni".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!