Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar anyukám belőlem...

Miért akar anyukám belőlem 4-es 5-ös tanulót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vasutas szakközépbe járok, itt az osztály legjobb tanulója vagyok, de anyukámnak ez nem elég , ő mindenből 4-est 5ötst akar. Hiába mondom neki ,hogy egy szar , nem megbecsült szakmunkás leszek. Anya a fejemhez vágta ,hogy ő is oda járt így majd le fogom égetni.Itt amúgy se az számít kinek kije vagy, hanem ,hogy mit produkálsz.

Biológiából nehéz az anyag a tanár is szívatós, 2-est írtam anyám egyből leordított. Pedig én csak egy szar g.e.c.i vasutas leszek. Nekem nem is kéne jól teljesíteni , az a lényeg ,hogy eljussak a képzésre. Anyám még a pénzemből magántanárhoz is járat, csak 600 Ft egy másfél óra, az osztályból 3-munknak lett 4-es a dolgozat, erre megkérdezi ,hogy miért nem 5-ös? Nem egyetemre készülök. Na ez lelombozta a vidámságot. Ez olyan miért nem zöld ha piros.

Most majd pénteken-te se találkozhatok a barátnőmmel ,mert akkor is tanulnom kell. Pedig én tanulok sokat, csak nehéz is az anyag. Anyukám jön ilyenkor azzal a dumával ha egyetemre megyek akkor majd aranyat szarok meg ilyenek. Már kezd idegesíteni. Meg ,hogy majd én nem egy szar paraszt leszek mint ő, 100 hektár földel sok marhával. Apám is vasutas ő mondja ,hogy jó lesz nekem ez a szakma.

Egy szar szakmunkás lesz belőlem ,anyám meg nem érti meg, hogy Magyarázzam el neki?

Nem akarom lebecsmérelni a szakmunkásokat, de ez az igazság nincsenek megbecsülve. Ha nagy leszek engem úgy is lenéznek de nem érdekel. Mint a parasztokat, is lenézik. Itt a valóéletbe aki nem dolgozik meg éhen hal, ezért is akarok egy jó szakmát, majd remélem jó feleségem lesz aki sokat dolgozik a földeken és az állatoknál, de majd én besegítek. Apának is kétnaponta van szabadnapja.

15F

2012. okt. 15. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

"egy vasutasnál"? :)

Kicsilány, azt hiszed, hogy majd a szép jegyeiddel milliókat fogsz keresni?

2012. okt. 15. 21:28
 12/16 A kérdező kommentje:

"Valahogy próbáld meg elmagyarázni, mit érzel, mit gondolsz, de nem úgy ahogy ő a leírásod alapján, odamondva, le kéne ülnötök beszélgetni, komolyan. Kit mi bánt, stb."

Ilyenkor anyukám azt ordítja NEM ÉRDEKEL NEM ÉRDEKEL az lesz amit én akarok és punktum, ja és nevelőapám akit csak szinte azért szeret ,mert neki gályázik a nagy tanyáján. Így ,hogy beszéljem meg vele?

2012. okt. 16. 06:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Ma mondtam neki ,hogy ennyit tudok és kész.Leordított és mondta ,hogy akkor elköltözök a háztól ,meg hogy őt ez nem érdekli. Hétvégén is tanulnom kell ,hogy a SAJÁT pénzemen megyek el magántanárhoz mert anyám kötelez. , így míg úgy se mehetek át a barátnőmhöz. A nevelőapám is mondta ,hogy akkor átköltözök, olyan szomorú vagyok. Ha nem leszek 4-es vagy 5-ös akkor átköltözök, mondta a nevelőapám is, aki ezt mondja. Bezzeg anyám is csak 2-esekkel érettségizett le, meg a nevelőapám is. A magántanárom mondta aki 2-es középiskolába az megbukik érettségin , pedig én több ismerősöm is átment lett érettségije.Ha elvégzem az iskolát leteszem az érettségit, utána úgy se azt kérdezik ,hogy hanyas lettem. Hanem ,hogy legnagyobb iskolai végzettség. Az embert szerintem nem a tanulás alapján megítélni ,hanem lelkileg, de hiába mondom. Ha nem 4-est kapok nagyon ideges, a nevelőapám is, így már félek ,hogy szerzek-e valami rossz jegyet. Nem baj meg tanultam ,hogy az élet a munkáról és a tanulásról szól. Rossz elfogadni, de legalább hamarabb tanulom meg az élet farkastörvényeit. Annyira rosszul esik, már utálom a nevelőapám.

Legszívesebben vonat alá ugranék. Amikor nem tudnak elfogadni. Ha pedig tanulok rengeteget. Anyukámnak hiába mondok bármit is nem érdekli, csak az ha hármas leszek átköltözök. Plusz egyéb problémáim is vannak meghalt a nagybátyám, egyedül vagyok még testvérem , még unokatestvégem sincs. Mamám rákos. Az igazi nagyapámmal anya apjával, szombaton találkoztam először. De a legjobban idegesít ,hogy anyukám nem tud elfogadni ,hiába tanulok olyan sokat. Egy hármas miatt ideges lesz anyám, a tanyán boldogan segítek ,hiába van rengeteg munka , de ha kis hibánál is fejemhez vág mindent, rosszul teszem le a cumivödröket azért is , pedig 1 perc se és meg lehet igazítani.

Legszívesebben vonat alá ugranék.Lehet jön majd egy tehervonat azt befekszek alá. A falun pont középen átmegy a vasút és így tudom mikor jön a vonat. Azt az legalább kilapít.

2012. okt. 16. 16:10
 14/16 anonim válasza:
HOva költöztet át anyukád? VAgyis hova mondja hogy átköltöztet? Most velük laksz? Vagy már nem értem.....
2012. okt. 17. 15:00
 15/16 A kérdező kommentje:

Anyukám és az apukám elváltak, most anyával élek.

Anya mindig azt hajtja ha nem tanulok jól 4-es 5-ös lehet csak, akkor átköltözök apukámhoz.

2012. okt. 17. 15:40
 16/16 anonim válasza:
Ha a vonat elé fekszel az semmit sem old meg! Ne félj ennyire attól, hogy átköltöztet apukádhoz. Nem ismerem apukádat, de mi lesz akkor ha átköltöztet? Semmi. A lényeg, hogy nyugodtan végezd el a sulit, akárhogyan ordítanak veled. Ha nem vagy tökéletes, is lehetsz sikeres, csak kitartónak és ügyesnek kell lenned. Egyébként nekem is ilyenek szüleim.
2013. márc. 26. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!