Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar anyukám belőlem...

Miért akar anyukám belőlem 4-es 5-ös tanulót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vasutas szakközépbe járok, itt az osztály legjobb tanulója vagyok, de anyukámnak ez nem elég , ő mindenből 4-est 5ötst akar. Hiába mondom neki ,hogy egy szar , nem megbecsült szakmunkás leszek. Anya a fejemhez vágta ,hogy ő is oda járt így majd le fogom égetni.Itt amúgy se az számít kinek kije vagy, hanem ,hogy mit produkálsz.

Biológiából nehéz az anyag a tanár is szívatós, 2-est írtam anyám egyből leordított. Pedig én csak egy szar g.e.c.i vasutas leszek. Nekem nem is kéne jól teljesíteni , az a lényeg ,hogy eljussak a képzésre. Anyám még a pénzemből magántanárhoz is járat, csak 600 Ft egy másfél óra, az osztályból 3-munknak lett 4-es a dolgozat, erre megkérdezi ,hogy miért nem 5-ös? Nem egyetemre készülök. Na ez lelombozta a vidámságot. Ez olyan miért nem zöld ha piros.

Most majd pénteken-te se találkozhatok a barátnőmmel ,mert akkor is tanulnom kell. Pedig én tanulok sokat, csak nehéz is az anyag. Anyukám jön ilyenkor azzal a dumával ha egyetemre megyek akkor majd aranyat szarok meg ilyenek. Már kezd idegesíteni. Meg ,hogy majd én nem egy szar paraszt leszek mint ő, 100 hektár földel sok marhával. Apám is vasutas ő mondja ,hogy jó lesz nekem ez a szakma.

Egy szar szakmunkás lesz belőlem ,anyám meg nem érti meg, hogy Magyarázzam el neki?

Nem akarom lebecsmérelni a szakmunkásokat, de ez az igazság nincsenek megbecsülve. Ha nagy leszek engem úgy is lenéznek de nem érdekel. Mint a parasztokat, is lenézik. Itt a valóéletbe aki nem dolgozik meg éhen hal, ezért is akarok egy jó szakmát, majd remélem jó feleségem lesz aki sokat dolgozik a földeken és az állatoknál, de majd én besegítek. Apának is kétnaponta van szabadnapja.

15F

2012. okt. 15. 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Vasúton belül hol akarsz elhelyezkedni?
2012. okt. 15. 20:14
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám jön ilyenkor azzal a dumával ha egyetemre megyek akkor majd aranyat sz@rok meg ilyenek. Már kezd idegesíteni.

Ez komoly volt :D

Sajnos már az egyetemet végzett emberek közül se mind "sz@rik aranyat".

De miért oda jelentkeztél, ha nem is szereted?

Én szívesen lennék bakter vagy mozdonyvezető :D

2012. okt. 15. 20:17
 3/16 A kérdező kommentje:

Szia!

Olyan akarok lenni mint apa:

Forgalmi szolgálattevő

Apa egy kis állomáson dolgozik vonatonként van 1-1 utas a teherforgalom miatt ,hagyták meg az állomást. 3 vágányú az állomás, az 1. vágány rakodó , 2. Átmenő 3. vágányon a tehervonatok szoktak félre állni. Én szoktam beállítani a berendezést, persze csak apa felügyeletével, ott alszik az ágyon.

Vonatot is szoktam meneszteni apa egyenruhájában.

2012. okt. 15. 20:17
 4/16 A kérdező kommentje:

"De miért oda jelentkeztél, ha nem is szereted? "

Szia!

Az iskolát nagyon szeretem nagyon jól is tanulok ,belehúztam éve elejétől,csak anyukám aggodalmaskodását utálom.

2012. okt. 15. 20:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem nem szereted, ahogy beszélsz erről a szakmáról.

Próbáld meg neki mondani, hogy hiába tanulsz többet egyszerűen nem megy. Ez a maxmimum terhelhetőséged :D

Talán, ha engem ennyire "zaklatnak" a tanulással én meg nem itt tartanék ahol most :-)

2012. okt. 15. 20:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az osztályzatok nem feltétlenül tükrözik a tudást, és általában a kutyát nem érdekli, hogy milyen jegyeid voltak a középiskolában. Nekem spec. kettes lett a matek érettségim, de szereztem egy humán diplomát - a matek oda egyáltalán nem kellett.

Amúgy a szülők már csak ilyenek, nekem annakidején, ha ötöst vittem, megkérdezték, hogy miért nem hatos...

2012. okt. 15. 20:31
 7/16 A kérdező kommentje:

Nekem 4 A4-es oldalt kellet megtanulnom közlekedésre, ilyen részek voltak benne, hogy Mezopotámia közlekedése stb...

Apukám ahova én is átszoktam járni ott forgalmista, ott lakik a tanya világban a barátnőm.

Anyám mondta ha rosszul tanulok átmehetek apámhoz lakni. Mivel a szüleim elváltak, a barátnőm csak pénteken-te jár haza a kollégiumból így míg vele se tudok találkozni. Az egyik nap megmutattam neki a vasúti berendezést is. Máskor ezt se tudom, mert mennem kell anyának a tanyájára dolgozni.

2012. okt. 15. 20:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Én szoktam beállítani a berendezést, persze csak apa felügyeletével, ott alszik az ágyon. "

Hatalmas arc vagy. :D Én is szívesen lennék fszt, csak lehet vasútüzemi szakközépbe kellett volna menni. Te hova jársz?

2012. okt. 15. 20:54
 9/16 anonim válasza:
100%

Jó fia van anyukádnak, csak ő nem áll jól hozzád, már ha minden úgy van ahogy írod. Biztos anyukádnak sem könnyű, sem téged nevelni,( mert bár ő is volt kamasz, most nem ért meg téged. Valahogy próbáld meg elmagyarázni, mit érzel, mit gondolsz, de nem úgy ahogy ő a leírásod alapján, odamondva, le kéne ülnötök beszélgetni, komolyan. Kit mi bánt, stb. Szerintem sokat segítene, légy te a kezdeményező, ahogy írsz, elég okos vagy hozzá) és nem lehet neki könnyű akkor a munkája sem. Nagyon szép dolog hogy segítesz neki! És ne add fel a fősulit sem, mikor annyi idős voltam mint te, biztos voltam benne, hogy én nem vagyok alkalmas fősulira, diplomára. Aztán egy nagyon kedves rokonom unszolására beadtam a felvételit, és felsőfokú képzésre ugyan, de felvettek. Megcsináltam azt a két évet, utána pedig óvódapedagógus szakon le is diplomáztam. Nem kell mindehhez 4es 5ös tanulónak lenni, elég ha a fontosabb tárgyakból jobb vagy, meg abból ami érdekel.

Beszélj anyukáddal nyugodtan, mikor neki is jó hangulata van.

Ő egyébként mit akar? Menj fősulira?

2012. okt. 15. 21:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a hozzáállásodat! Miért hiszed azt hogy nem vagy képes többre egy vasutasnál!? Miért törődsz ebbe bele?? Plusz miből gondolod hogy nem fognak megbecsülni és lenéznek majd? Ez csak akkor lesz így ha te se tudod megbecsülni saját magadat!

14/L

2012. okt. 15. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!