Szeretném megtanulni a deriválást és az integrálást, mert informatika szakon matekból ha jól tudom ezt főiskolán kérdezik. Még csak 12. -es vagyok, néztem wikipédián, de igazából semmit nem értettem belőle. Hogyan lehet ezt megtanulni?
Figyelt kérdés
Úgyértem, mielőtt a deriválást/integrálást tanulnám, melyek azok az alapok, amiket el kell sajátítani, hogy megérthessen a deriválást? Függvény transzformációk, trigonometria, egyenletek, vagy micsoda?2012. okt. 12. 20:48
1/5 anonim válasza:
magához ahhoz, hogy deriválni tudd egy függvény egyenletét tulajdonképpen csak az alapderiváltakat kell megtanulnod, tehát h konstansnak 0, x^2-nek 2x e^x-nek e^x, ilyesmi.
az integráláshoz is csak alapintegráltak kellenek meg a newton-leibniz formula, ha csak erre mész.
de a gyakorlati hasznát szerintem nem lehet egyedül megtanulni, és ehhez keresnék 1 különtanárt, de legalább valakit aki segít.
de ez nekem érdekes.... 12-es vagy? oké h integrálást nem mindenhol tanítják... de deriválást sem tanultatok?
2/5 anonim válasza:
A határértékszámítás alapjaival nem árt tisztában lenni. Meg aztán nem a wikipédiából ajánlatos tanulni.
Ajánlom pl. A Thomas féle Kalkulust.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem tanultuk ezeket. Középiskolába járok, és itt nemigen van emelt matek, itt inkább csak a középszintű érettségire készítenek fel, emelt szintre már nem. Nem vagyok valami nagy matekos, de leendő programozóként szeretném, ha nem hátránnyal indulnék majd egyetemen.
2012. okt. 12. 21:10
4/5 anonim válasza:
szerintem is fogadj egy magántanárt. deriválás nagyon egyszerű, egy ügyesebb ember 1 óra alatt el tudja sajátítani. integrálás már kicsit cinkesebb, de neked úgyis elég pár alap módszer. szerintem nyáron 5 óra meg egy kis önerőből gyakorlás bőven elég, hogy ne indulj hátrányból. a többiek se lesznek jobbak. én matek szakra mentem úgy, hogy középiskolába integrál jelet még fényképen se láttam...
5/5 anonim válasza:
teljesen felesleges, egyetemen úgy is megtanulod előbb utóbb ezeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!