Informatika érettséginek később mi hasznát venném?
Figyelt kérdés
jövőre kell kötelezően 2 faktot választanom, fogalmam sincs még h mik lesznek azok, de az infón nagyon gondolkodok. jó tanárom van, 9-be letettem az ecdl start-ot, aztán nem folytattam a select-tel, mert nem láttam értelmét.
most mégis ha infóból érettségiznék akk annak mi hasznát venném? továbbtanulásba mely szakokon jelent előnyt? később ha pl. irodába akarok elhelyezkedni akk az előnyt jelent?
2012. szept. 16. 20:09
1/7 anonim válasza:
ha az érettségid 5 ös lesz tehát minimum 80% akkor az azt jelenti hogy kapsz valami oklevelet amivel előnyt tudsz szerezni irodai munkáknál. De lehet hogy az ecdl az amire gondolok. Fakton nem a Wordot tanulod meg hogy hogyan adj össze két cellát hanem megtanulhatod a programozás alapjait. Ha felveszed a matekot mellé akkor lehetsz Programozó-Matematikus de lehetsz simán programozó is. De nézz utána a lehetőségeknek. Van olyan hogy Biológiai informatikus is stb...
2012. szept. 16. 20:21
2/7 anonim válasza:
Szerintem ha nincs valami olyan célod amihez kötelezően más kell akkor az infonak van a legnagyobb értelme. Nem is nehéz, jó ha értesz hozzá pl; most nálunk az egyetemen van egy infos tantárgy amire lehet felmentést kérni info érettségivel. Szóval ha én újra kezdeném sem érettségiznék másból.
2012. szept. 16. 20:22
3/7 anonim válasza:
Első, nem inkább bioinformatikusra gondoltál? Mellesleg a biológia szak a legnehezebb szak, szerintem inkább ne hasonlítgassuk egy gyerekes infó érettségihez
2012. szept. 16. 20:48
4/7 anonim válasza:
3-as igen erre gondoltam csak annyira messze állik magától a biosztól hogy nem is tudom az irányzatokat. Ezt viszont azért tartottam fontosnak hogy megemlítsem mert nem tudom hogy milyen beállítottságú a kérdező. Lehet hogy matekból rossz ezért gondoltam, közlöm azt hogy van több iránya is. Lehet hogy az érettségi gyerekes de szerintem valahol el kell kezdeni.
2012. szept. 16. 21:19
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
matekból nem vagyok rossz 3-as 4-es között vagyok...
a biosz nem tud lekötni szal, arra tuti nem megyek... és ugye mint már itt is írták elég nehéz, és akit még csak nem is izgat a dolog annak még nehezebb.
azt gondolom megerősítettetek abban h infó faktra menjek. bár a másik fakot még mindig nagy homály fedi
2012. szept. 16. 21:28
6/7 anonim válasza:
Ha ingyenes felsőoktatásba akarsz bekerülni, akkor a másik faktnak a matekot ajánlom, az sokmindenhez jó lesz, mérnöknek, informatikusnak, természettudományos képzésben. Ja meg a közgazdászképzésben is, de ott egyre kevesebb az ingyenes hely.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!