Mennyire jellemző, hogy elutasítják a passziválási kérelmet?
Figyelt kérdés
Jelentkeztem még a nyáron egy külföldi ösztöndíjra, nem a sulin keresztül. Szeptemberben akartam menni, de egy adminisztrációs hiba miatt ez nem sikerült, így csak okt. végén tudok menni. Viszont az ügyintézés nagyon lassan haladt, csak ma tudtam meg, hogy biztosan mehetek, addig bejártam órákra. Még a beiratkozási időszakban jeleztem az egyetemen, hogy ez a helyzet és megkérdeztem, meddig mehetek passzívra. Azt mondták, okt. 15-ig érkezhetnek be a kérelmek. Holnap reggel megyek a tanulmányi osztályra. Mekkora a valószínűsége, hogy engednek passzívra menni?2012. okt. 11. 21:43
1/3 anonim válasza:
Nálunk ez nem kérvény tárgya, hanem mi döntjük el. Nem hiszem, hogy elutasítanák.
2/3 anonim válasza:
az a helyzet, hogy ha államin vagy, akkor október 15 az a határidő, amikor még nem vonják le az állami félévedet. Ha utána passziválod, akkor ugyan valószínűleg megengedik, de az állami félévedet levonják. Ez nem rajtuk múlik, hanem ilyenkor kell leadminisztrálni a hallgatókat, azért, hogy ki kaphat diákérvényesítő matricát, ki után kap az egyetem pénzt az államtól, meg ki után kell fizetni a TB járulékot. Náluk egyébként október 10 volt a határidő.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. okt. 11. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!